Aksam gelecek olan misafirlerimiz icin hazirladigim pastam. Tipki cikolata yagmis gibiydi pastanin uzerine, bende 'CIKOLATA YAGDI PASTASI' koydum pastamin adini, begeneceginizi umuyorum...
MALZEMELER
4 Yumurta
4 Kahve Fincani Seker
5 Kahve Fincani Un
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
1 Yemek Kasigi Sut
1 Paket Kabartma Tozu
SUSLEMEK ICIN
1 Paket Dr. Oetker Krem Ole
1 Paket Dr. Oetker Krem Santi
Ulker Damla Cikolata
3.5 Su Bardagi Sut
100 gr. Bitter Cikolata
YAPILISI
Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 4/1'i ile uzerini kaplayin. Damla cikolata serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kremanizdan, krema siringasina biraz doldurup, buzlukta 2-3 dakika dondurun. Kalan kremayla, kekin her tarafini kaplayin. Cikolatanizi, bicakla iri iri rendeleyip, pastanizin uzerine ve kenarlarina serpistirin. Krema siringasi yardimiyla cikolatalarin ustunu ve pastanin kenar diplerini susleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "CIKOLATA YAGDI PASTASI"
Yorum Gönder