Efenim bu kekin hikayesi, garip bir browni hikayesi (bizimkisi bir ask hikayesi gibi oldu he :D demi) diyebiliriz. Yillar var ben su hazir browniler tadinda bir tarif aramaktayim, evde kendi ellerimle yapim, doya doya yiyeyim istiyorum ama ne yok, nafile cabalarim, bulamadim gitti. Gecenlerde Leyya'da Browni gorunce, hemen atladim tarife, baktim Cafe Fernando'dan denenmis, hemencik dustum yollara, yazdim hayalimdeki gibi bir browni midir bu acaba? (kafiyeye bak ya) diye. Hemencik cevap geldi, yaninda da bir link, iste Molly'nin sayfasi karsimdaydi. Tarifi eh artik biraz ilerlemis olan Ingilizcemle hallettim, halletmesine de. Tarifte bir suru yumurta, cikolata, tereyag var, ancak un neredeyse yoktu. Molly'ye bir yorum, ardindan Cafe Fernando'ya ve sonunda anladim ki, bu tarifte yok bir hata :) 1 Yemek kasigi un, malzemeler arasinda ve yanlis degil asla :D Haydi bakalim dedim, malzemeleri bir araya getirdim, basladim yapmaya. Firina giren, kek oldugu iddia edilsede, neredeyse icinde hic un olmayan kekten, browni kokulari yukselmeye baslayinca, iste dedim, galiba bu kez buldum aradigim browniyi, koku tamamdi, ya tadi!!! Iste burada belki biraz daha un olmaliydi dedim tadina baktigimda. Ancak tadina bakanlarca pek degisik, pek sevimli bulundu, ancak bu browni degildi ;) Aramalarim devam edecek demekti :) Simdi elimde bulunan bir suru browni tarifiyle, denemelerime devam edecegim. Ancak tadini tarif edemedigim, ama cikolata asiklarinin buna bayilacagini dusundugum, bu yeni tarifte, tarif defterime girmis oldu boylece. Zincirleme olarak Leyya'ya, oradan Cafe Fernando'ya ve oradan da Molly'ye cok tesekkurler ediyorum ve lafi fazla uzatmadan, once iyi, mutlu bir hafta diliyorum, ardindan da tarife geciyorum...
MALZEMELER
200 gr. bitter cikolata(bitter agir/aci diyenlere sutlu cikolata tavsiye)
200 gr. tuzsuz tereyagi
250 gr. Seker
5 buyuk yumurta
1 yemek kasigi un
200 gr. bitter cikolata(bitter agir/aci diyenlere sutlu cikolata tavsiye)
200 gr. tuzsuz tereyagi
250 gr. Seker
5 buyuk yumurta
1 yemek kasigi un
YAPILISI
190 dereceye firinini ayarlayin ve isitmaya baslayin. Yuvarlak kek kalibini tereyagi ile yagla, icine yagli kagit serin ve yagli kagidin uzerinide tereyagi ile yaglayin. Cikolatayi, keskin bir bicakla ince ince kiyin ve tereyagi ile birlikte tavada veya mikrodalgada eritin. Karisim erirken, arada bir karistirin. Cikolata rengini alan tereyagina, sekeri ilave edin ve iyice karistirin. Karisim iyice ilidiktan sonra yumurtalari bir bir kirin ve kirdiginiz yumurtada karisimi iyice cirpin. Karisim sicak olmamali, yoksa yumurtalar pisebilir. Butun yumurtalari kirdiktan sonra iyice karistirin ve 1 yemek kasigi unu ilave edip, harmanlayin. Karisim cok iyi harmanlanmis olmali. Karisimi yaglanmis kek kalibina dokun ve yaklasik 25-30 dakika kadar pisirin. Pistikten sonra, firindan cikartin ve 15 dakika kadar dinlendirin. Iyice ilidiktan sonra dikkatlice kaliptan cikartin. Keki bir gece dinlendirip, ertesi gun servis yapmaniz tavsiye olunur.
190 dereceye firinini ayarlayin ve isitmaya baslayin. Yuvarlak kek kalibini tereyagi ile yagla, icine yagli kagit serin ve yagli kagidin uzerinide tereyagi ile yaglayin. Cikolatayi, keskin bir bicakla ince ince kiyin ve tereyagi ile birlikte tavada veya mikrodalgada eritin. Karisim erirken, arada bir karistirin. Cikolata rengini alan tereyagina, sekeri ilave edin ve iyice karistirin. Karisim iyice ilidiktan sonra yumurtalari bir bir kirin ve kirdiginiz yumurtada karisimi iyice cirpin. Karisim sicak olmamali, yoksa yumurtalar pisebilir. Butun yumurtalari kirdiktan sonra iyice karistirin ve 1 yemek kasigi unu ilave edip, harmanlayin. Karisim cok iyi harmanlanmis olmali. Karisimi yaglanmis kek kalibina dokun ve yaklasik 25-30 dakika kadar pisirin. Pistikten sonra, firindan cikartin ve 15 dakika kadar dinlendirin. Iyice ilidiktan sonra dikkatlice kaliptan cikartin. Keki bir gece dinlendirip, ertesi gun servis yapmaniz tavsiye olunur.
0 Responses to "Molly Cake"
Yorum Gönder