MISIR EKMEGI ve KARALAHANA SARMASI (Karadeniz Yemekleri Ye#27)
Author: LUGAS // Category:
Canim Yesim'cigim Karadeniz Yemekleri etkinligi yapmaya karar verince cooook sevindim. Babadan taraf Karadeniz'li olunca, bu etkinlik cok hosuma gitti :) Gerci ben sadece yaz aylarinda 15 gun gecirirdim oralarda, kucukken tabii. Yillar oldu Karadenize gitmeyeli. Babam Ordu/ Unye dogumlu, dedem Surmeneliymis :) Ince laz dedikleri boyle birsey sanirim. Halalarim amcalarim, Rize'nin Cayeli'ne kadar akrabalarimiz var Karadeniz'de. Bizler uzak kalmisiz oralardan. Findik bahceleri, halamlarin cay bahceleri, kocaman ozel makaslarla cay toplayislarimiz, babamlarin gecenin korunde balik tutuslari ve sabah kahvaltisinda tazecik alabalik yiyisimiz. Mis gibi doga, siril siril akan dereler, daha neler neler. Karadeniz anlatilmaz bence :) yasanir ;) Umarim bir gun oralar gitmek yine nasip olur. Insan gurbette olunca, sureli tatilinide ancak anne babasi ile gecirmek istiyor, vakit ayirip, oralarada gitmek lazim aslinda. Buralarda nerde hamsi, misir ekmegi, karalahana. Kucukken koye gidecegimiz zaman, telefon ederdik geliyoruz diye. Halamlar babam seviyor diye hemen karalahana sarar, corbasini yaparlardi. Yaninada mis gibi kokan misir ekmegi. Yogurtla yemesine bayilirdim :) Asagidaki karalahana sarmasi yazdan kalma, tarifini daha once vermistim, yine paylasmak istedim. Tarifi gormek icin buraya tiklayabilirsiniz. Misir ekmeginin kac turlu tarifi vardir bilemiyorum. Benim bildigim misir unu, tuz, su ile yapiliyor Karadeniz'de. Goz karari yapildigindan bir olcusu yok. Tadi ne kadar guzel olsada, oralarin suyundanmidir, unundanmidir bilmem, bizim oralarin misir ekmegi gibi olmadi ama guzel oldu :) Yesim'cigim beni taaaa cocukluguma gotursun, sagolasin tatlim. Guzel, neseli bir etkinlik olmasi dilegiyle, birde horon gondermek istiyorum, seven herkese ;) Haydi usaklar uy uy uy daaaaaaaa ;)
MALZEMELER
Misir Unu
Tuz
Su
Misirozu yagi (tavayi veya kalibi hafif yaglamak icin)
YAPILISI
Goz karari misir ununu derin bir kap icine koyun, biraz tuz ekleyin ve ilik suyla iyice yogurun. Hamur biraz yumusak olsun. Ekmegi ister hafif yaglanmis teflon tavada ters duz ederek kisik ateste pisirin, istersenizde kelepceli kalibi hafif yaglayip hamuru icine koyun ve orta ateste pisirin.
AFIYET OLSUN
Bu yazdan kalan bir fotograf. Karalahana sarmasinin tarifi icin buraya tiklayabilirsiniz...
TESEKKUR: Canim Yesim'cigim, etkinlik konusu olarak 'Karadeniz Yemekleri' olsun dedigimde beni kirmadigin icin, bende sana tesekkur ederim. Eminim herkes bu etkinligi cok sevecek tatlim, ellerine saglik, simdiden kolayliklar diliyorum sana...
Karadeniz etkinligi olurda, horon tepmeden olur mu!! Buyrun horana..
MALZEMELER
Misir Unu
Tuz
Su
Misirozu yagi (tavayi veya kalibi hafif yaglamak icin)
YAPILISI
Goz karari misir ununu derin bir kap icine koyun, biraz tuz ekleyin ve ilik suyla iyice yogurun. Hamur biraz yumusak olsun. Ekmegi ister hafif yaglanmis teflon tavada ters duz ederek kisik ateste pisirin, istersenizde kelepceli kalibi hafif yaglayip hamuru icine koyun ve orta ateste pisirin.
AFIYET OLSUN
Bu yazdan kalan bir fotograf. Karalahana sarmasinin tarifi icin buraya tiklayabilirsiniz...
TESEKKUR: Canim Yesim'cigim, etkinlik konusu olarak 'Karadeniz Yemekleri' olsun dedigimde beni kirmadigin icin, bende sana tesekkur ederim. Eminim herkes bu etkinligi cok sevecek tatlim, ellerine saglik, simdiden kolayliklar diliyorum sana...
Karadeniz etkinligi olurda, horon tepmeden olur mu!! Buyrun horana..
0 Responses to "MISIR EKMEGI ve KARALAHANA SARMASI (Karadeniz Yemekleri Ye#27)"
Yorum Gönder