MERSIN'in MESHUR TANTUNI'si
Author: LUGAS // Category:22 Nisan 2008 Sali Eklentisi: Bugunler biraz sorunlu geciyor. Oglusum Pazar gunu hafif ateslendi, sonar atesi artti, kusmada olunca dun krese gondermedim, bende okula gitmedim. Atesi bugunde devam edince, bugun doktora gittim. Anjin olmus. Aslinda soguk seyler hic yiyip icmez ama olacagi varmis, sukurki cigerlere inmemis. 5 gun krese gitmesin dedi doctor. Oglusumun canina minnet tabii ben anneanne ile kalirim diyo :) Bugun sinavim vardi, Allah razi olsun hocam izin verdi, basinda olacagim oglusumun. Umarim cabuk atlatiriz bu donemi. Tum hastalara acil sifalar…
Tam 13 yil once ailecek Mersin'e gitmistik ve Tantuni ile orada tanismistim, muhtesem bir lezzetti.O gun Mersin'de yedigimiz Tantuni'nin tadi hala damagimda, ama benim yaptigimda, en az onun kadar lezzetli bir Tantuni oldu diyebilirim. Tantuni severlere, iste tarifi...
MALZEMELER
500 gr. Dana Eti (Bifteklik)
3 Adet Domates
3 Adet Biber
3 Adet Kuru Sogan
Tuz, Karabiber, Kirmizibiber, Kimyon
Biraz Su
Biraz Sivi Yag
LAVAS ICIN
1 kg. Un
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
2 Dilim Bayat Ekmek (Ben Kepekli Ekmek Kullandim)
Su, Tuz
YAPILISI
Bifteklik etinizi, cok ince kiyin, elde yapilmis kiyma gibi olacak, cok ince yani. Biraz su ile, teflon tava veya sacda etinizi kavurun. Etiniz suyunu cekip, iyice kavrulunca, biraz sivi yag dokun ve kucuk kucuk dogranmis, soganlarinizi ekleyip, iyice kavurun. Soganlar kavrulduktan sonra, kucuk kucuk dogranmis biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Domatesleri kup kup dograyin, etli karisima ekleyip, domatesleride kavurun. Son olarak tuz ve baharatlari ekleyip, iyice karistirin ve ocaktan alin. Lavas icin, derin bir kaba, unu koyun ve havuz olusturup, sivi yag, ekmek ici ve tuz ekleyip, yavas yavas su ilave ederek, hamurunuzu yogurun. Hamurunuzdan kucuk bezeler yapip, oklava ile (ben oklavayla acmayi beceremedigimden, merdane ile actim) orta boy tabak buyuklugunde acin. Actiginiz lavaslari, orta ateste, teflon tava veya sacda, ters yuz yaparak pisirin. Pisirdiginiz lavaslari ust uste koyarak, uzerine havlu ortun ki yumusakligini muhafaza etsin. Butun lavaslar pistikten sonra, lavaslarin icine, etli harcinizdan koyup, rulo yapin. Bol kopuklu ayran ile servis yapin. Arzuya gore, yarim ay seklinde dogranmis kuru sogan, maydanoz ve domates dilimleriylede servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "MERSIN'in MESHUR TANTUNI'si"
Yorum Gönder