Alalacele denediğimiz detaylara takılmadan yaptığımız bir bayram tatlısı..Aynı gün tükendi tatlımız..Şekline fazla uyamadık güzel olursa tekrar yaparız diyerek üstünde durmadan yaptık..Siz şekillere sadık olursanız tatlınız daha güzel olabilir.
Tarifine ve yapım aşamalarına gülsüm ve aslının web sitesinden bakabilirsiniz..
Tarif;
Malzemeler:
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz Ve 3 yemek kaşığı tozşeker
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...
Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...
Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.
Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin...
Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin....
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın....
Afiyet Olsun
Tarifine ve yapım aşamalarına gülsüm ve aslının web sitesinden bakabilirsiniz..
Tarif;
Malzemeler:
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı süt
-1 adet yumurta
-1 paket kabartma tozu
-bir tutam tuz
-1 tatlı kaşığı şeker
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 1çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Açmak İçin:Nişasta
İçi İçin:Ceviz Ve 3 yemek kaşığı tozşeker
Şerbeti İçin:
-3 su bardağı su
-3 su bardağı şeker
-1/2 limon suyu
Hazırlanışı:
İlk önce şerbet malzemelerini kaynatıp soğumaya bırakın...
Hamur için malzemeleri derin bir kaba alıp karıştırın ve yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak...
Hamurun üzerini örtüp 20dk dinlendirim.
Hazırlanan hamuru altı eşit bezeye bölüp bütün bezeleri nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın...
Açılan hamurları üstüste koyarak merdane yardımı ile açmaya devam edin hamuru iyiye büyülttükten sonra rulo sarıp 1cm genişliğinde kesin...
Kesilen ruloların ortasına avuç içiyle bastrıp cevizkoyun ve kapatıp tepsiye dizin....
Üzerlerine fırça ile tereyağını sürüp önceden ısıtılmış 180derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve sıcak talının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyunca servis yapın....
Afiyet Olsun
0 Responses to "Midye Tatlısı"
Yorum Gönder