2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya
Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz
Ic Harci Icin
1/2 kg Kiyma
1 Adet Buyuk Boy Sogan
3-4 Adet Orta Boy Patates
3-4 Adet Orta Boy Patates
Siviyag
Tuz
Tuz
YAPILISI
Oncelikle patatesleri yikayip, kucuk kucuk kup seklinde dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis patatesleri sivi yagla harmanlayip, tuz ilave edin ve kavurun. Kiymayi ilave edin ve cok az kavurun. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Harctan, actiginiz hamurun iki kenarina serpistirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, fotograftaki gibi ortada birlestirin. Dort parmak kalinliginde, dilimlere ayirin ve yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
Oncelikle patatesleri yikayip, kucuk kucuk kup seklinde dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis patatesleri sivi yagla harmanlayip, tuz ilave edin ve kavurun. Kiymayi ilave edin ve cok az kavurun. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Harctan, actiginiz hamurun iki kenarina serpistirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, fotograftaki gibi ortada birlestirin. Dort parmak kalinliginde, dilimlere ayirin ve yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Carsaf Boregi"
Yorum Gönder