Author: LUGAS // Category:
Ekmek
8 parca
25 g maya
3 dl su
3 yemek kasigi zeytinyagi
1 cay kasigi tuz
7-8 dl un
ic malzeme
10 tane guneste kurutulmus domates
25 tane zeytin
125 g keci peyniri
taze biberiye
zeytinyagi
susleme icin cekilmis kaya tuzu
Mayayi bir kap icinde ufalayin. Suyu
37°C oluncaya kadar isitin ve mayayi eritin. Zeytinyagi, tuz ve unun hemen hepsini ekleyin. Butun malzemeler birbirine karisana kadar yogurun. Hamuru uzeri ortulu sekilde 30 dakika dinlendirin.
Domatesleri kucuk parcalar halinde kesin. Zeytinleri ve peyniride kucuk parcalara ayirin.
Firini
250°
C isitin. Hamuru unlanmis bir tezgaha alarak 8 parcaya ayirin. Her parcayi yuvarlak hale getirin ve 10 cm capinda acin.
Hamurlari firin tepsisine dizin ve 15 dakika daha mayalandirin. Domates, zeytin, peynir ve biberiye dallarini hamurun icine gelisiguzel yerlestirin. Uzerine biraz zeytinyagi gezdirin ve tuz parcalarini serpistirin. Firinin orta gozunde 12 dakika pisirin.
0 Responses to "Keci peynirli ve biberiyeli focaccia ekmegi"
Yorum Gönder