KABAK TATLISI

Author: LUGAS // Category:



Malzemeler:
1 kg. balkabağı
3,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;
Ceviz

Kabaklar artık soyulmuş ve dilimlenmiş olarak satılıyor her yerde. Bu dilimleri uzunluklarına göre ikiye ya da üçe bölün. Kabakları yıkayıp suyunu iyice süzün. Tencereye dizip üzerine şekeri ilave edin. 2 saat kadar bu şekilde bekletin. Böylece kabaklar suyunu salacaktır. Daha sonra kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme süresi kabağın cinsine göre değişir. Çatalla kontrol ederek pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Soğuduktan sonra üzerinde cevizle servis edin. Arzuya göre kaymakla da servis edebilirsiniz. (Eğer şekeri size göre az olmuşsa, çok tatlı seviyorsanız kabakların üzerine dökeceğiniz cevizi toz şekerle karıştırabilirsiniz.)

0 Responses to "KABAK TATLISI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...