ANTEP FISTIKLI MARSHMALLOW

Author: LUGAS // Category:
Veee onca emek, zahmet, ugrastan sonra iste karsinizda MARSHMALLOW'larim :D Antep Fisitiginin rengi, kokusu sinmis, mis gibi sekerlerim benim, canlarimmmm :) Ahhh Ipekcigim, bir kez daha sana tesekkur ediyorum ve buralardan oralara kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum canim. Umarim birgun tanisiriz ve o gun birlikte eti puf yapariz :) Eminim sizlerin sekerleri cok daha seker olacaktir. Benimkiler gunde 5 saat elektrik kesildiginden biraz civik oldular ama tadi cok sekerdi :) Pastalari bile susleyebiliriz bu guzel tatli seylerle. Bundan sonrasi sizin hayal gucunuze kalmis. Aman ortada birakmayin, yoksa size kalmayabilir :) Ipekcigimin tarifini veriyorum simdi. Yalniz cok onemli olan bir iki konuyu hatirlatmadan gecemeyecegim. Pisirme ve cirpma surelerine, olculere mutlaka uyun ve sakin sabirsizlik edip, sekerleri dolaptan cikartmayin. Yoksa sonuc alamazsiniz. Yani hersey sabir ve ozveri :) Haydi bakalim, basliyoruuuuzzzzzzz...................................

MALZEMELER
21 gr toz jelatin veya 21 gr karsiligi evde hazirladigimiz jelatin
120 ml soguk su
400 gr cok ince cekilmis pudra sekeri (Siz robottan 3 kez cektiginiz sekeri kullanabilirsiniz)
160 ml evde hazirladigimiz mısır surubu (glikoz)
60 ml su
1 cay kasigi tuz
Varsa vanilya ekstresi ya da cubuk vanilya
2 yemek kasigi toz antep fistigi
Nisastali Karisim Icin
1 cay bardagi ince seker
1 cay bardagi nisasta
YAPILISI
Jelatini derin bir kabin icine alin ve soguk su ilavesi ile 10 dakika mikserle bembeyaz ve yogun kopuk olana kadar cirpin. Bu yogunlugu ve beyazligi mutlaka elde etmelisiniz. Cirpma surelerine cok dikkat edin ve aynen uygulayin. Yoksa basarisiz olursunuz. Kalin tabanli celik tencereye pudra sekerini, misir surubunu, suyu ve tuzu ilave edin, kar haline gelen jelatini de ekleyip, kisik ateste surekli karistirarak pisirmeye baslayin. Cubuk vanilya kullanacaksaniz simdi ekleyin. Karisim kaynamaya basladiginda, cubuk vanilyayi icinden alin. Karisim kaynamaya basladiktan sonra sure tutun ve tam 10 dakika sonra (ya da evde sivi olceriniz varsa derece 240 gosterdigi zaman) atesten alin. Karisim beyazdan krem rengine donmus ve biraz da yogunlasmis olacak. Karisimi derin bir kaseye aktarin. Sicakken mikserle cirpmaya basliyoruz sekerimizi. 15 dakika cirpiyoruz ve renk yine beyaza donuyor. Hacmi ve yogunlugu artiyor. Mikserle cirparken kaseyi de sabitlemeniz gerekiyor. Vanilya ekstresi kullanacaksaniz, simdi 3/4 cay kasigi kadar ilave edin ve iyice karistirin. Artık sade haliyle hazir marshmallow seker. Son olarak 2 yemek kasigi toz fistigi ilave ediyoruz ve iyice karistiriyoruz.
20 cm kare borcamin icini once ince bir tabaka firca ile yaglayin ve nisasta ile ince sekeri iyice karistirip, ayrisini yaglanmis borcama serpistirin ve sekeri bu karisimin uzerine dokup, duzleyin. Kalan nisastali karisimida sekerlerin uzerini ortecek sekilde serpistirin ve borcamin uzerini ortmeden buzdolabina kaldirin. Sabirsizlik etmeden 5-6 saat buzdolabinda bekletin ve dua edin elektrikleriniz gitmesin :) 5-6 saat sonra sekerleriniz hazir, ister bicakla, ister mutfak makasiyla, istersenizde benim yaptigim gibi kurabiye kaliplariyla kesip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

0 Responses to "ANTEP FISTIKLI MARSHMALLOW"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...