Bir hafta sonu daha kosturmacalarla bitti. Yilin ilk kari Tiran'a da dustu. Normal sartlarda cok soguk olmayan bir sehir Tiran, burada kar gormek mumkun degil. Ama sabah kalktigimizda catilarda kar gormek cok hosumuza gitti, isimden keske daha cok yagsaydi, kaplasaydi heryeri diye gecti ama sokakla oyle cok evsiz insan varki, sanirim onlar icin zor olurdu. Iki gundur sevdigim bir ablamla haril haril alisveristeyiz. Burada bayram ve yilbasi tatilleri birbirine cakisti. Hristiyanlarda azinsanmayacak sayida burada. Christmas ve yeni yil kutlamalarida olunca ara yil tatili 19 Aralik'ta baslayacak bu sene, bayramla birlesmis oldu tatil. Normalde de burada 15 gun kadar Christmas tatili oluyor, yari yil tatili burada boyle geciyor. Havayi fisekler, sanki savas varmis gibi hissetmenize sebep oluyor, yani oyle cok fisek atiliyorki, siz oyle hissediyorsunuz. Bir alisveris cilginligi var, inanilmaz yilbasi susleri, ben Turkiye'de boylesini gormedim. Oyle kalabalik ki anlatamam. Bizde iki gundur bu kalabaliga dahil olduk. Hem alisveris yaptik, hem yorulduk, hem eglendik. Bu arada yeni seyler denedim, borekler, kadayiflar, vs vs.. tabii hepsini sirayla paylasacagim sizlerle :) Oncelikle gecenlerde yaptigim patatesli ve peynirli carsaf boreginin, bir degisik versiyonu olan ispanakli carsaf boregini sunuyorum sizlere, deneyin deneyin, pisman olmazsiniz ;) Yarin ve Carsamba gunu son sinavlarim var, unutmaz dualarinizda banada yer ayirirsaniz cok mutlu olurum. Cok oluyorum artik dimi, ne yapayim 30'un sonra okumaya kalkinca, en cok duaya ihtiyaci olan ben oldum :) Herkese guzelliklerle dolu, mutlu bir hafta diliyorum...
MALZEMELER
2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz
Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz
YAPILISI
Oncelikle ispanaklari yikayip, dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip, tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
2.5 Su Bardagi Su ve Sut (Yari Yariya)
1 Tatli Kasigi Toz Maya Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz
Ic Harci Icin
1 kg Ispanak
1 Adet Buyuk Boy Sogan
Siviyag
Tuz
YAPILISI
Oncelikle ispanaklari yikayip, dograyin. Sonra soganlari yemeklik dograyin. Sogani ve dogranmis ispanaklari cig olarak sivi yagla harmanlayip, tuz ilave edin ve karistirin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 2.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 6-7 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin. Ispanakli harctan actiginiz hamurun uzerine serpistirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, fotograftaki gibi ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez ortup, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "ISPANAKLI CARSAF BOREGI"
Yorum Gönder