Ispanakli Çanak Püre - Yemek Tarifi

Author: LUGAS // Category:
Ispanakli Çanak Püre - Yemek Tarifi

Mutfak: Türk Süre: 20-40dk
MALZEMELER
1 bag ispanak veya pazi 1 adet sogan 1 yemek kasigi margarin Yeteri kadar tuz, karabiber
1 adet yumurta
Püre malzemesi : 4 adet patates
2 yemek kasigi margarin
Yeteri kadar tuz, karabiber

1 su bardagi süt
1 çay bardagi rendelenmis kasar peyniri
1 çay kasigi kirmizi pul biber
YAPILIŞ TARİFİ
Ispanak veya pazilarin saplarini ayirip yaprak yaprak ayiklayarak bolca yikayin. Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haslayin. Süzerek soguk sudan geçirip sikin. Bir kapta margarini eritin. içerisine sogani ilave ederek pembelesinceye kadar kavurun.
lspanaklari ince kiyip içerisine ilave ederek karistirin. Bir kapta tuz, karabiber ve yumurtayi çirparak üzerine dökerek karistirin. Bu karisimi püre karelerinin içerisine yerlestirin.
Püre için: Patatesleri yikayin. Haslayip sogutarak ezin. Bir tencerede margarini eritin. içerisine ezilmis patatesleri ilave ederek 2-3 dakika kadar karistirin. Üzerine tuz ve soguk süt dökerek iyice karistirip sütü çektirin. Yagladiginiz tepsiye yapmis oldugunuz karisimdan bir kasik koyun. Ortalarini havuz gibi açarak hazirladiginiz içi üzerine doldurun. Üzerine kasar peyniri rendesi koyup 150-170 derecede 10-20 dakika arasi pisirin. Üzerine kirmizi pul biber serpin. Servis tabagina alip, sicak olarak servise sunun.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

0 Responses to "Ispanakli Çanak Püre - Yemek Tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...