Cumartesi günü gün toplantımız vardı..Bende bunun için kolay ama bi o kadarda misafirlerimden tam not alan bir börek hazırladım.Hemde çok pratik..Az Malzeme..Zamandan tasarruf..
Malzemeler; (2 Tepsi İçin)
500 gr. Su Böreği Yufkası
1 kavanoz Közlenmiş Patlıcan
Sosu için;
1 büyük tas su
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
Üzeri İçin;
İnci Galeta Unu
Hazırlanışı;
Su böreği yufkasından çıkan büyük üçgen yufkaları (Çok büyükse üçgen şeklinde kesebilirsiniz) tezgaha diziyoruz.Her üçgen yufkanın içerisine 1 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan koyup rulo şekilde sarıyoruz.(Arzu eden patlıcanı kendi közleyip,tuzlayıp ve yağla kavurup iç malzemesi hazırlayabilir.)
Kasenin içindeki suya sıvıyağımızı ekliyoruz.Hazırladığımız rulo börekleri yağlı suyun içerisine atıp suyunu elimizle süzüm galeta unu serili kapta galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serili tepsiye diziliyoruz.180 derece fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun..
Malzemeler; (2 Tepsi İçin)
500 gr. Su Böreği Yufkası
1 kavanoz Közlenmiş Patlıcan
Sosu için;
1 büyük tas su
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
Üzeri İçin;
İnci Galeta Unu
Hazırlanışı;
Su böreği yufkasından çıkan büyük üçgen yufkaları (Çok büyükse üçgen şeklinde kesebilirsiniz) tezgaha diziyoruz.Her üçgen yufkanın içerisine 1 yemek kaşığı közlenmiş patlıcan koyup rulo şekilde sarıyoruz.(Arzu eden patlıcanı kendi közleyip,tuzlayıp ve yağla kavurup iç malzemesi hazırlayabilir.)
Kasenin içindeki suya sıvıyağımızı ekliyoruz.Hazırladığımız rulo börekleri yağlı suyun içerisine atıp suyunu elimizle süzüm galeta unu serili kapta galeta ununa bulayıp yağlanmış fırın tepsisine veya yağlı kağıt serili tepsiye diziliyoruz.180 derece fırında üzeri biraz kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet Olsun..
0 Responses to "Galeta Unlu Patlıcanlı Börek"
Yorum Gönder