Etli Kumbara
Author: LUGAS // Category:
Yemegin ismi degisik geldi biliyorum. Duyunca banada degisik gelmisti :) Aslinda boyle bir yemek yok. Yani tad olarak vardir da, ad olarak yok :) Ramazan menulerimden birinde vardi bu yemek. Etli bohca diyorum ben aslinda ama anneannem o kadar cok 'kumbara kumbara' dediki bu yemege, bende adini etli kumbara olarak degistirdim :) Lezzetine diyecek yoktu, deniyecek olan arkadaslar beni anliyacaklardir ;)
MALZEMELER
Uzun sapli maydanoz (isterseniz taze (yesil) sogan sapida olur)
Domates salcasi
Krep Icin
4 yumurta
Biraz tuz
1/2 lt. sut
Aldigi kadar un (biraz yogun kivam olacak)
Sivi yag (pisirirken)
Et Sote Icin
1/2 kg. kucuk kusbasi dogranmis ve kavrulmus yagsiz dana eti
4 adet kucuk dogranmis yesil biber
4 adet kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domates
2 adet yemeklik dogranmis sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz
YAPILISI
Once krebi yapin. Krep malzemelerini mikserle cirpin. Orta boy teflon tavada, cok az sivi yagda pisirin ve krepleri ust uste dizin. Daha sonra et soteyi hazirlayin. Teflon tencereye biraz sivi yag koyun, yemeklik soganlari kavurun. Daha sonra, biber ve domatesleri ekleyip, iyice kavurun. Son olarak etleri, salcayi, tuz ve baharatlari ekleyip, biraz pisirin ve ocaktan alin. Her krebin icine 1 yemek kasigi et sote koyun. Krebin kenarlarini sekildeki gibi yukarida toplayin. Cok dikkat edin, yirtilabilir. Daha sonra uzun maydanoz saplariyla baglayin. Isterseniz taze sogan sapiylada baglayabilirsiniz. Ben bu tarz yemeklerde yesil sogani pek sevmedigimden maydanoz kullandim. Krebin ustte kalan firfirli kismina salcali su surun ve 5 dakika firinlayin ve sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
Uzun sapli maydanoz (isterseniz taze (yesil) sogan sapida olur)
Domates salcasi
Krep Icin
4 yumurta
Biraz tuz
1/2 lt. sut
Aldigi kadar un (biraz yogun kivam olacak)
Sivi yag (pisirirken)
Et Sote Icin
1/2 kg. kucuk kusbasi dogranmis ve kavrulmus yagsiz dana eti
4 adet kucuk dogranmis yesil biber
4 adet kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domates
2 adet yemeklik dogranmis sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz
YAPILISI
Once krebi yapin. Krep malzemelerini mikserle cirpin. Orta boy teflon tavada, cok az sivi yagda pisirin ve krepleri ust uste dizin. Daha sonra et soteyi hazirlayin. Teflon tencereye biraz sivi yag koyun, yemeklik soganlari kavurun. Daha sonra, biber ve domatesleri ekleyip, iyice kavurun. Son olarak etleri, salcayi, tuz ve baharatlari ekleyip, biraz pisirin ve ocaktan alin. Her krebin icine 1 yemek kasigi et sote koyun. Krebin kenarlarini sekildeki gibi yukarida toplayin. Cok dikkat edin, yirtilabilir. Daha sonra uzun maydanoz saplariyla baglayin. Isterseniz taze sogan sapiylada baglayabilirsiniz. Ben bu tarz yemeklerde yesil sogani pek sevmedigimden maydanoz kullandim. Krebin ustte kalan firfirli kismina salcali su surun ve 5 dakika firinlayin ve sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Etli Kumbara"
Yorum Gönder