Doğum Günü Pastası - Fatoş Yortanlıoğlu

Author: LUGAS // Category:

Fatoş'cum bu sene kalp pasta istedi. Ben de hemen küçük boy kalp kalıbım ile kakaolu pratik pandispanya pişirdim.

Pişen pandispanyayı bir gün sonra 3 kata ayırdım. Her bir katı bolca sütle ıslattım. Ve arasına vanilyalı krema sürdüm. Bir kata bol damla çikolata, diğerine de badem krokan koydum.

Katlar bitince, tüm pastayı kakaolu krem şanti ile kapladım ve malum şeker hamuru ile...

Kendim şeker hamuru yapmayı denedim fakat pudra şekerim sanırım kalındı ondan dolayı pek açılabilir bir hamur olmadı ve onu kullanmadım. Daha sonra küçük objeler yapmak için kullanabilirim düşüncesiyle naylonladım ve kaldırdım.

Şeker hamuruna hiç sıcak bakmıyordum zaten oldum olası ve kendim şeker hamuru yaparken kullandığım glikoz, jelatin, gliserin gibi maddeleri gördükçe, bu düşüncemde haklı olduğuma kesin karar verdim.

Dekoratif olarak çok şık duruyor kesinlikle ama bence yememek lazım.

Fatoş'cum nice güzel yaşlar dilemiştim sana bir de sitemden dilemek istedim. Her şey gönlünce olsun...

Sevgiler..:)))

0 Responses to "Doğum Günü Pastası - Fatoş Yortanlıoğlu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...