Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi
Author: LUGAS // Category:
Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 Kg Balik
3 çorba kasigi Un
60 gr margarin
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
150 gr Sogan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak baligi temizleyin. Bunun için keskin bir biçakla karnini yarin. Iç organlarini çikarip, atin. Galsemalarini da çikarip, atin. Varsa
pullarini kaziyin. Eger büyük balik kullaniyorsaniz, fileto çikarip, kusbasi
büyüklügünde parçalar halinde dograyin. Küçük baliklari bütün olarak
birakin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Domatesleri, kabuklarini
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Bademi
küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateste
birkaç dakika kaynatin. Kabi atesten alip, suyu süzün. Bademlerin
üzerinden soguk su geçirin. Kabuklarini soyup, atin. Badem içlerini bir
kenarda saklayin.
Patatesi soyup, iri zar biçimi dograyin. Maydanozu, yikayip iyice
kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Unla tuzu karistirin. Baliklari bu karisima bulayin. Fazla unlarini silkeleyip,
atin. Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca unlanmis baliklari koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek
kizartin. Kizarmis baliklari bir kaba aktarin. Tenceredeki yagi dökün.
Ayni tencerede, kalan yagi orta ateste eritin. Yag kizinca sogan ve
ayiklanmis badem içlerini koyup, bir kasikla sik sik karistirarak, birkaç
dakika, bademler sararip soganlar pembelesmeye baslayincaya kadar
pisirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Baligi ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpistirin.
Baliklarin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Atesi kisin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Bademli balik kebabini, kullandiginiz
baligin cinsine bagli olarak, 10 ila 15 dakika arasinda, balik pisinceye kadar ateste tutun. Gerekirse, pisirme süresini uzatin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
Mutfak: Türk
Süre: 60 dk
MALZEMELER
1 Kg Balik
3 çorba kasigi Un
60 gr margarin
1 tatli kasigi Tuz
1/2 tatli kasigi Karabiber
150 gr Sogan
250 gr Domates
50 gr Badem
400 gr Patates
1/2 demet Maydanoz
2-3 bardak Su
1 küçük yaprak Defne
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak baligi temizleyin. Bunun için keskin bir biçakla karnini yarin. Iç organlarini çikarip, atin. Galsemalarini da çikarip, atin. Varsa
pullarini kaziyin. Eger büyük balik kullaniyorsaniz, fileto çikarip, kusbasi
büyüklügünde parçalar halinde dograyin. Küçük baliklari bütün olarak
birakin.
Sogani ayiklayip, küçük küpler halinde dograyin. Domatesleri, kabuklarini
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi dograyin. Bademi
küçük bir kaba koyun. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Orta ateste
birkaç dakika kaynatin. Kabi atesten alip, suyu süzün. Bademlerin
üzerinden soguk su geçirin. Kabuklarini soyup, atin. Badem içlerini bir
kenarda saklayin.
Patatesi soyup, iri zar biçimi dograyin. Maydanozu, yikayip iyice
kuruladiktan sonra, ince kiyin.
Unla tuzu karistirin. Baliklari bu karisima bulayin. Fazla unlarini silkeleyip,
atin. Yagin yarisini orta boy bir tencerede, orta ateste eritin. Yag kizmaya
baslayinca unlanmis baliklari koyup. 5-6 dakika, birkaç kere alt üst ederek
kizartin. Kizarmis baliklari bir kaba aktarin. Tenceredeki yagi dökün.
Ayni tencerede, kalan yagi orta ateste eritin. Yag kizinca sogan ve
ayiklanmis badem içlerini koyup, bir kasikla sik sik karistirarak, birkaç
dakika, bademler sararip soganlar pembelesmeye baslayincaya kadar
pisirin. Kaba domatesleri ilave edin. Yine ara sira karistirarak, birkaç
dakika daha pisirin.
Baligi ve patatesi tencereye koyun. Biberini serpin. Maydanozu serpistirin.
Baliklarin üzerini örtecek kadar su ilave edin. Defneyi koyun. Atesi kisin.
Tencerenin kapagini sikica örtün. Bademli balik kebabini, kullandiginiz
baligin cinsine bagli olarak, 10 ila 15 dakika arasinda, balik pisinceye kadar ateste tutun. Gerekirse, pisirme süresini uzatin.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
0 Responses to "Bademli Balik Kebabi - Yemek Tarifi"
Yorum Gönder