Malzemeler: (Verdiğim ölçüler yarı ölçüdür, tarifteki ölçüler aşağıdakinin tam iki katıydı)
100 gr tereyağı-yumuşak
40 gr. pudra şekeri-4 tepeleme çorba kaşığı koydum
Bir tutam tuz
20 gr. sıvıyağ-4 çorba kaşığı
5 gr. süt-1 çorba kaşığı
190 gr. un-1,5 su bardağı
75 gr. süttozu-7 çok dolu olmayan çorba kaşığı
2 yumurta sarısı
1 dolu çorba kaşığı yeşil çay tozu-(çekilmiş antep fıstığı kullanım)
Tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun. Birbirini tutan ama sert olmayan bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye ayırıp birine antep fıstığını katın ve tekrar iyice yoğurun.
Hamurları dondurucunuza kaldırıp 5-10 dk bekletin. Dolaptan çıkardığınız hamurları ayrı ayrı silindir olacak şekilde yuvarlayarak uzatın. İki hamuru birbirine dikkatlice dolayın. Birbirine dolanmış hamurları tekrar avuç içlerinizle yuvarlayarak birbirlerine karışmasını sağlayın.
Daha sonra bir bıçak yardımı ile istediğiniz ende dilimleyin. Önceden 160 dereceye ısıtılmış fırında alt ve üstleri hafifçe pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
0 Responses to "Çin Pastacılığından İlk Deneme: Yeşil Çaylı Kurabiye"
Yorum Gönder