Bugunlerde tadina bakipta en cok begendigim tatli bu olsa gerek. Dekanimizin esi Fatma abladan ogrendim bu tatliyi. Inanilmaz guzel bir lezzeti var, goruntusude pek seker dogrusu :) Yarin universitemize bu sene Turkiye'den gelen arkadaslar ve gecen seneden tanidigim iki kardesim ve cok sevdigim canim arkadasim (o bana abla desede biz arkadasiz bence :D yasliligi hala konduramiyorum galiba kendime ama yaslandim) Aysegul gelicek caya. Onlara degisik birseyler yapmak istedim. Tatli olarak bu harika olur diye dusundum, cunku goruntusundeki o hashastan ciller cok hosuma gidiyor :) Insallah onlarda begenirler. Yapmayada, yemegede doyamadigimiz, onceden tarifini verdigim aycoreklerimdende yaptim. Tarifine buradan ulasabilirsiniz. Diger ikramlarda ise orgulu milfoy borek, sucuklu ve kasarli katmer pogaca ve makarna salatasi var. Onlarinda tarif ve fotograflarini yavas yavas yayinlarim onumuzdeki gunlerde. Bugun midem acayip agriyor, hatta agrisi sirtima vuruyor. Insallah bisi dokunmusturda biran once gecer. Kotu bisi olmasinda. Okulda yogun gunler beni bekliyor cunku. Yatip dinlenecek biran bile yok. Dun gece 2 ye geliyordu saat yattigimda. Politika odevi icin ugrastim durdum, ama (+) artiyida kaptim :) ugrastigima deydi dogrusu. Iste cillinin tarifi...
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardagi seker
1 su bardagi irmik
1 su bardagi sut
1.5 su bardagi un
1 su bardagi hashas
1 paket kabartma tozu
Islatmak Icin
1.5 su bardagi sicak su
1.5 su bardagi seker
YAPILISI
Kek malzemelerinin hepsini derin bir kabin icine alin, mikserle karistirip, yaglanmis orta boy borcama yada kaliba dokun. 180 derecede pisirin. Keki islatmak icin sicak su ve sekeri iyice karistirin. Seker eridikten sonra, firindan cikan sicak keki dilimleyip, kasik yardimiyla sekerli suyu uzerine gezdirin. Sekerli su pismeden konulacak. Cunku bu surup degil, sadece islaklik vermek icin. Soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "Çilli Revani"
Yorum Gönder