Dilek yemeğin tarifini Esra'dan almış. Yalnız kendisi köfteleri yoğurtla karıştırmayıp, yoğurdun üzerinde servis yapmış. Ayrıca malzemelerdeki kıyma yerine yemekten arta kalan köfteleri rondodan geçirip kullanmış. Ellerine sağlık Dilekçim.
Malzemeler :
- 1 Su Bardağı ince bulgur
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1,5 çay Kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Sosu için :
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 2-3 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay bardağı kaynar su
- Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
- Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, üzeri kapatarak demlenmeye bırakın. Tereyağı, yumurta, tuz ve aldığı kadar un ekleyip yoğurun. Harçtan cevizden küçük parçalar koparıp arada elinizi ıslatarak yuvarlayın. Köfteleri kaynamış kaynar suda köfteler yukarı çıkıncaya kadar haşlayın.
- Teflon tavada yağ ve rondodan geçirilmiş soğan pembeleşinceye dek kavurun. Küçük doğranmış biber ve kıyma ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyip bir müddet daha kavurun. 1 Çay bardağı kaynar suyu ekleyip kaynayana kadar pişirip köfteleri ekleyip karıştırın.
- Servis tabağına sarımsaklı yoğurttan koyup, köfteleri üzerine koyarak servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.
*Ayrıca, Dilek köftelenin haşlandığı su ile, yoğurt çorbası yaparak böylece suyunu değerlendirerek farklı lezzetli çorba yapmış.
0 Responses to "BULGURLU KÖFTE"
Yorum Gönder