BULGAR EKMEĞİ

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER
  • 200 gr ılık süt
  • 1 büyükçe yemek kaşığı yumşak tereyağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 20 gr yaş maya(1 küçük kare mayanın yarısı)
  • 500gr un
  • hamur aralarına sürmek için eritilmiş tereyağ
YAPILIŞI

Mayayı ılık sütte eritin.ve bütün malzemeleri ,eğer ekmek makinanız varsa içine koyun,hamur programında çalıştırın(yoğurma ve mayalandırma yapar) Eğer ekmek makinanız yoksa elinizle yoğurun ve 1 saat üstü kapalı ılık ortamda kabarmasını bekleyin.

ŞEKİL VERME

Hamuru 4 parçaya bölün.
Her parçayı tekrar 4 parçaya bölün.
Toplam 16 tane beze olucaktır.(resim 1)

4 tane bezeyi tabak büyüklüğünde merdane ile açın.(resim 2)
Her birini yağlayıp üst üste koyun.(resim 3)
Sımsıkı bir rulo yapın(resim 4)

Aynı işlemi diğer bezelerlede yapın(resim5)

Yaptığınız her rulodan 4 veya 5 tane üçgen kesin.(resim6)

Yağlanmış yuvarlak bir tepsiye ,kestiğiniz ruloların uç kısmlarını tepsinin orta kısmına yerleştirin,diğer hamurları 7.resimdeki gibi yerleştirmeye devam edin.

Biraz daha mayalanması için tepsinin içinde bekletin.

Son olarak üzerine yumurta sarısı sürün ve haşhaş serpin.

Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

AFİYET OLSUN.....

HAMURUN ŞEKİLLENDİRİLİŞİ

1 - 2


3 - 4

5 - 6



7

0 Responses to "BULGAR EKMEĞİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...