BOL PARCA CIKOLATALI KERMESIN SON PASTASI
Author: LUGAS // Category:
2007'nin bitmesine gunler kaldi. Son kermesimizide yaptik. 2007'de kermes icin hazirladigim son pastaydi bu pasta. Bugunlerde ellerimde, ayaklarimda, hatta ruhum bile hasta oldugundan, mutfaga giremiyorum, o yuzden son kermese yaptigim pastami eklemek istedim. Ole ya, hergun yeni bir tarif verecektik, bir mani cikmadikca. Henuz hastaligi atlatamadik :( Hala tum ev ahalisi hasta bir sekilde o koltuktan oburune atip duruyoruz kendimizi. Esimle konusuyoruz surekli, o da uzuluyor ama elden ne gelir. Ne guzel bugun annemlere ugramis. Annem diyor 'bir gozumuz gordu, digeri gormedi', ahhhhhh ahhh diye ic gecirdim ' ah anacigim, ben o kadarcikta gorsem sizi simdi raziyim, ama...' ole icim buruldu ki!!! Hayat ne tuhaf diye gecirdim icimden, yillarca birlikte yasadigin ama bir o kadar yil hic tanimadigin biri hayatina giriyor ve artik hayatinin merkezi o, merkezi disindakilerse ailen oluyor. Ama herkes yerinde mutlu olsun oyle degil mi...
MALZEMELER
1 adet hazir pandispanya
2 paket sade krem santi
Sut
Parca cikolata
Beyaz ve pembe seker hamuru
Gumus rengi inci sekerler
YAPILISI
Derin bir kabin icini strec filmle kaplayin. Pandispanyanin ilk katini yerlestirip, sut ile islatin. 2 paket krem santiyi, 1.5 bardak sutle cirpin ve yarisindan fazlasini islatilmis kekin uzerine dokup, bol bol parca cikolara serpistirin. Kekin ikinci katini iyice parcalayin ve cikolatalarin uzerine serpistirin. Kek parcalarinin uzerine kalan kremayi dokun ve uzerine cikolata parcalari serpistirin. En son kalan pandispanya katinin kenarlarini, kabin capi kadar kesin ve kremanin uzerine koyun. Bu katida sut ile hafifce islatin ve strec filmle uzerini kapatip, yarim saat, buzdolabinda dinlendirin. Beyaz seker hamurunu cok ince olmayacak sekilde acin. Dinlenen pastayi buzdolabindan alin, genis bir tepsi veya pasta altligi uzerine ters cevirerek, dikkatlice yerlestirin ve strec filmi uzerinden alin. Beyaz seker hamuru ile pastayi kaplayin. Pembe seker hamuruna, cicek basma kaliplariyla sekil verip, arkalarini hafif islatin ve ortalarina gumus sekerlerden koyup, fotograftaki gibi susleyin. Tirtikli ruletlede kurdele yapabilirsiniz. Seker hamuru pastayi ertesi gun yiyecekseniz bile, buzdolabina koymayin. Serin bir ortamda bekletin.
AFIYET OLSUN
MALZEMELER
1 adet hazir pandispanya
2 paket sade krem santi
Sut
Parca cikolata
Beyaz ve pembe seker hamuru
Gumus rengi inci sekerler
YAPILISI
Derin bir kabin icini strec filmle kaplayin. Pandispanyanin ilk katini yerlestirip, sut ile islatin. 2 paket krem santiyi, 1.5 bardak sutle cirpin ve yarisindan fazlasini islatilmis kekin uzerine dokup, bol bol parca cikolara serpistirin. Kekin ikinci katini iyice parcalayin ve cikolatalarin uzerine serpistirin. Kek parcalarinin uzerine kalan kremayi dokun ve uzerine cikolata parcalari serpistirin. En son kalan pandispanya katinin kenarlarini, kabin capi kadar kesin ve kremanin uzerine koyun. Bu katida sut ile hafifce islatin ve strec filmle uzerini kapatip, yarim saat, buzdolabinda dinlendirin. Beyaz seker hamurunu cok ince olmayacak sekilde acin. Dinlenen pastayi buzdolabindan alin, genis bir tepsi veya pasta altligi uzerine ters cevirerek, dikkatlice yerlestirin ve strec filmi uzerinden alin. Beyaz seker hamuru ile pastayi kaplayin. Pembe seker hamuruna, cicek basma kaliplariyla sekil verip, arkalarini hafif islatin ve ortalarina gumus sekerlerden koyup, fotograftaki gibi susleyin. Tirtikli ruletlede kurdele yapabilirsiniz. Seker hamuru pastayi ertesi gun yiyecekseniz bile, buzdolabina koymayin. Serin bir ortamda bekletin.
AFIYET OLSUN
0 Responses to "BOL PARCA CIKOLATALI KERMESIN SON PASTASI"
Yorum Gönder