Bu güzel kek tarifi de son günlerde dadandığım Lezzet Saati adlı yemek kitabından uyarlama. Yemesi çok lezzetli, pasta tadında bir kek oldu bu.
Malzemeler:
200 gr. ananas
1 adet iri havuç
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı pudra şekeri
Varsa 1 çorba kaşığı esmer toz şeker-yoksa normal
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 yumurta
Kreması için:
3 çorba kaşığı tereyağı
60. gr. labne peyniri
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 kahve fincanı (kahve) pudra şekeri
Yapılışı:
Fırınımızı 180 dereye ısıtalım. 20 cmlik kelepçeli kalıbımızı yağlayalım. Unu ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyelim. Tarçın, kabartma tozu, esmer şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Rendelenmiş havuç ve minik küpler halinde doğranmış ananasları ilave edelim. En son cevizleri ekleyip karıştıralım. Kalıbımıza boşaltıp yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım.
Krema malzemesini bir kapta mikser ile iyice çırpalım. (Tereyağının çok yumuşamamış olması gerekiyor) Bir bıçak ile kekimizin üzerine bu kremayı yayalım. Üzerini rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyelim. Dilerseniz kekin üzerine yoğun hazırlayacağınız krem şanti de sürebilir, keki kapaklı bir kutuda buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
Malzemeler:
200 gr. ananas
1 adet iri havuç
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı pudra şekeri
Varsa 1 çorba kaşığı esmer toz şeker-yoksa normal
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz
2 yumurta
Kreması için:
3 çorba kaşığı tereyağı
60. gr. labne peyniri
1 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
2 kahve fincanı (kahve) pudra şekeri
Yapılışı:
Fırınımızı 180 dereye ısıtalım. 20 cmlik kelepçeli kalıbımızı yağlayalım. Unu ve pudra şekerini bir kaba birlikte eleyelim. Tarçın, kabartma tozu, esmer şeker, sıvı yağ ve yumurtayı ilave ederek mikser ile çırpalım. Rendelenmiş havuç ve minik küpler halinde doğranmış ananasları ilave edelim. En son cevizleri ekleyip karıştıralım. Kalıbımıza boşaltıp yaklaşık 40-45 dakika pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım.
Krema malzemesini bir kapta mikser ile iyice çırpalım. (Tereyağının çok yumuşamamış olması gerekiyor) Bir bıçak ile kekimizin üzerine bu kremayı yayalım. Üzerini rendelenmiş portakal kabukları ile süsleyelim. Dilerseniz kekin üzerine yoğun hazırlayacağınız krem şanti de sürebilir, keki kapaklı bir kutuda buzdolabında saklayabilirsiniz.
Afiyet Olsun!
0 Responses to "Ananaslı-Havuçlu Kek..."
Yorum Gönder