Tavuk Ye - Mantarlı Tavuk Güveç - Sebzeli Pilav

Author: LUGAS // Category:


















Etkinliğe katıldığım bir diğer tarif ise mantarlı tavuk güveç. Hemen yapılışına geçiyorum.


Malzemeler (2 kişilik)
2 adet tavuk fileto
200 gr. mantar
1 adet orta boy soğan

2 adet çarliston biber

1 tatlı kaşığı köri

1 çorba kaşığı domates salçası

1 adet domates

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kekik

2 çorba kaşığı sıvı yağ

4 çorba kaşığı kadar rendelenmiş kaşar peyniri.

Yapılışı:

Soğanları yarım ay şeklinde ve biberleri halka halka doğrayın. Bir tencerede sıvı yağda biraz çevirin. Küp küp doğradığınız tavuk etini soğan ve biberler ile iyice kavurun. Domatesleri küp küp doğrayın ve ilave edin. Salçayı ekleyin. Mantarları önce dörde bölüp tencereye ekleyin ve su eklemeden kapağını kapatıp yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Daha sonra köri, kekik ve tuzu ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıp güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelenmiş kaşar koyup sıcak fırına koyun. Kaşar peynirleri eriyip kızarınca servis yapabilirsiniz.

Tavuk güvecin yanında pilav çok güzel olacağı için ben hemen menüme pilav da ekledim. İşte pilavım ve tarifi:




Malzemeler:
1 su bardağı yasemin pirinci
1 adet rendelenmiş havuç
Yarım demet kıyılmış dereotu
1 adet rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Bir tencerede soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar çevirin. İçine havuçları ekleyin. 3-4 dakika kavurduktan sonra yıkanmış pirinci ekleyin. Bir kaç kez karıştırdıktan sonra dereotu tuz ve şekeri ekleyin. Sıcak suyu koyup malzemeyi karıştırın, kaynadıktan sonra altını kısıp, pirinçelr göz göz olana dek pişirin. Demlenmeye bırakın. Bu pilavı ister sıcak ister soğuk olarak yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 Responses to "Tavuk Ye - Mantarlı Tavuk Güveç - Sebzeli Pilav"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...