Ramazan Pidesi

Author: LUGAS // Category:

MALZEMELER
4 su bardagi un
1,5 su bardagi ilik su
1 yemek kasigi seker
1 tatlı kasigi tuz
1 kucuk paket kuru maya (1 yemek kasigi)
1 tatli kasigi yumusak tereyagi

Ustu ve Alti Icin
3 yemek kasigi misiır unu
1 yumurta sarisi
Corek otu
Susam

YAPILISI
Ilik suyun icinde mayayi ve sekeri eritin. Tuz ve unu bir kap icinde karistirin. Ortasini havuz gibi acip, su ve maya karisimini, tereyagini havuzun icine dokun ve karistirin. Ele cok yapismayan ama yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Gerekiyorsa un takviyesi yapabilirsiniz ama gerekmiyor. Ustunu kapatin ve en az 2 saat mayalanmasi icin bekleyin. Hamur iki katina cikiyor. Hamuru 2 yemek kasigi serpilmis misir ununda tekrar yogurun. Sonra hamuru duz bir zeminde merdane yardimiyla acin. Ortalarini inceltin, kenarlar daha kalin olsun. Ben kalin bir pide yapmak icin hamuru bolmeden tek pide yaptim. Eger ince pide olmasini istiyorsaniz hamuru ikiye bolup, iki ayri pide yapin ve ayri tepsilerde pisirin. Tepsinin icine misir unu serpin. Actiginiz yuvarlak pideyi tepsiye yerlestirin. Kabarik biraktiginiz yerlere dokunmadan orta kisimda ince biraktiginiz yere keskin bir bicakla kucuk baklava keskileri atin. Kenarlarina dokunmayin. Ramazan pidesi sekli verdikten sonra 15-20 dakika usutunu nemli bezle ortup, dinlendirin. Yumurta sarisini kucuk bir kapta cirpin ve firca yardimiyla pidenin uzerine surup, ortasina corekotu ve susam serpin. Onceden isitilmis firinda, 175 derecede uzeri kizarana kadar pisirin. Pide pistikten sonra altindaki unu firca yardimiyla temizleyin. Firin telinin uzerine koyup, uzerine nemli bez ortup, 5 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

0 Responses to "Ramazan Pidesi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...