MALZEMELER:
- 2 Su bardağı haşlanmış piyazlık kuru fasulye
- 2 Tane kırmızı biber
- 2 Tane yeşil biber
- 2 Tane havuç(Küp şekline doğranmış)
- 250 gr Mantar(İri doğranmış)
- 1 Tane kuru soğan
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Zeytinyağımızı tencereye alıyoruz.İçine Yemeklik doğranmış soğanı ve havucu koyup 3-4 dk kavurun,Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip karıştırın.Mantarları ekleyin bir iki kerede mantarlarla karıştırın.Son olarak fasulyeleri ekleyin tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dk kadar pişirin.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Sevis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapın.
NOT:Eğer fasulyeleriniz çok haşlanmış ise diğer sebzeleri pişirin ve son 5 dakikada fasulyeleri ekleyin.
AFİYET OLSUN
- 2 Su bardağı haşlanmış piyazlık kuru fasulye
- 2 Tane kırmızı biber
- 2 Tane yeşil biber
- 2 Tane havuç(Küp şekline doğranmış)
- 250 gr Mantar(İri doğranmış)
- 1 Tane kuru soğan
- 1 Çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Zeytinyağımızı tencereye alıyoruz.İçine Yemeklik doğranmış soğanı ve havucu koyup 3-4 dk kavurun,Doğranmış yeşil ve kırmızı biberleri ekleyip karıştırın.Mantarları ekleyin bir iki kerede mantarlarla karıştırın.Son olarak fasulyeleri ekleyin tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dk kadar pişirin.Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Sevis tabağına alıp istediğiniz şekilde servis yapın.
NOT:Eğer fasulyeleriniz çok haşlanmış ise diğer sebzeleri pişirin ve son 5 dakikada fasulyeleri ekleyin.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI FASULYE YAHNİSİ"
Yorum Gönder