MALZEMELER:
- 1 kg bakla
- Yarım demet dereotu
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 kaşık şeker(tatlı kaşığı)
- 2 Tane soğan
- 1 Yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
- Yarım limon suyu
- Tuz
HAZIRLANIŞI:
- Baklaların bol suyla yıkayıp kılçıklarını bıçakla incecik çıkarınız.(Kılçıkları varsa)
- Zeytinyağını bir tencereye ince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurunuz.
- Salçayı ilave ediniz.
- Baklaları azar azar atıp börttürünüz.
- Üzerine şekeri, suyu, yarım limonu koyup ağzını kâğıtla kapatıp pişiriniz.
- Ateşten alıp üzerine kıyılmış dereotu serpiniz.
- Yoğurtla servis yapınız.
NOT : 1 kaşık unu suya karıştırıp baklaların üzerine dökerseniz baklalar daha beyaz pişer.Eğer salçasız pişirirseniz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "ZEYTİNYAĞLI BAKLA"
Yorum Gönder