Bu tarif Sevgili Hatice ( Portakal Ağacı ) 'ye ait. İlk kereviz yemeğimi bu tarife göre yapmış ve tadını çok beğenmiştim. Göze de hitap eden bir sunumu olduğundan hep bu şekilde pişirmeyi tercih ediyorum.
Malzemeler :
- 2 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 çay bardağı bezelye
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 avuç kıyılmış maydanoz veya kereviz yaprağı
- tuz
- Sıcak su
Hazırlanışı :
Soğanı yemeklik doğrayıp bir tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Havuç ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Havuçları da tencereye ekleyip soğanla birlikte 5 dk. kadar kavurun. Patatesleri kararmamaları için su dolu bir kaba koyun. Kerevizlerin kabuklarını beyaz kısımlar görünene kadar soyun ve ortadan ikiye bölün. ( bu sırada kararmamaları için ben yarım limonu kerevizlerin üzerine sürdüm. Dilerseniz bu işlem yerine kerevizleri limonlu suda da bekletebilirsiniz.) Sonra kerevizlerin orta kısımlarını bıcakla oyup limon sürün ve patatesleri koyduğunuz suya koyun. ( kerevizlerin kararmaması için bu işlemleri çabuk yapmak gerekiyor) Tüm kerevizler hazır olduğunda patates ve kerevizleri tencereye ilave edin. Üzerine kerevizleri kapatacak kadar sıcak su ilave edip tuz ve limon suyu ekleyin. Kerevizler yumuşayana kadar pişirin. Kerevizlerin pişmesine yakın bezelyeleri ilave edin. Altını kapatıp soğumaya bırakın. Servis ederken kerevizleri tabağa alıp diğer malzemeleri üzerlerine paylaştırın. Maydanoz veya kereviz yaprağı ile süsleyin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Zeytinyağlı Kereviz Dolması"
Yorum Gönder