Zeytinli kek de buradaki sofrada yer alanlardan bir tanesi. Çok ama çok yumuşacık oluyor. Özellikle de salatalara iyi bir eşlikçi.
Malzemeler;
*4 adet yumurta,
*1,5 çay bardağı zeytinyağı,
*3 çorba kaşığı yoğurt,
*1 su bardağı dilimlenmiş siyah zeytin,
*1 tatlı kaşığı kuru nane,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*1/2 limonun suyu,
*1 paket kabartma tozu,
*3 su bardağı un
Hazırlanışı;
Yumurtalardan başlayarak tüm malzemeyi karıştırın. 20 cm çapında kelepçeli kalıbın altını yağlı kağıtla kapladıktan sonra hamuru kalıba dökün. Hamur hafif katı oluyor, merak etmeyin. Kalıba döktükten sonra üstünü fazlaca düzeltmeyin, girintili çıkıntılı dursun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kürdan yöntemi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. İsterseniz üstüne çörekotu, susam veya haşhaş serpebilirsiniz. Çok soğutmadan üstünü bir fanus ile kapatırsanız, yumuşalığı hep kalıyor. Afiyet olsun.
0 Responses to "ZEYTİNLİ KEK"
Yorum Gönder