Zeytin Ezmeli Kıtırlar

Author: LUGAS // Category:

Sofra dergisinin Nisan-2010 sayısının ekinden bir tarif. Evde kalan zeytin ezmesini değerlendirmek için yapmıştım.

Malzemeler:

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım su bardağı su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
  • 1'er tatlı kaşığı pulbiber, nane, kekik (baharat miktarlarını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Açmak için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

Yapılışı:

Un, yoğurt, su ve tuz ile bir hamur yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin. İçi için olan malzemeleri de bir kapta karıştırın.  Dinlendirdiğiniz hamuru 4 parçaya ayırın. Unlanmış zeminde ilk parçayı nişastayla çok ince olmayacak şekilde açın. Üzerine zeytin ezmesinin yarısını sürün. 2. hamuru da aynı şekilde açıp ilk açtığınızın üzerine yerleştirin, elinizle bastırın. 5 dk bu şekilde beklettikten sonra merdaneyle üzerinden dikkatlice giderek inceltin ( yanlardan zeytin ezmesi fışkırıyor genellikle). İstediğiniz şekilde bıçakla veya tırtıklı kesiciniz varsa onunla kare veya verev şekilde kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk pişirin. Asıl tarifte 10-15 dk demiş ama benimkiler yumuşak çıktığı için 20 dk beklettim. Diğer 2 bezeyi de aynı işlemlerden geçirin. Toplamda 40-50 adet kıtırınız oluyor.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Zeytin Ezmeli Kıtırlar"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...