MALZEMELER :
•350 gr. tel kadayıf
•2 çorba k. tereyağı
•1 kase ceviz
•1 kase yeşil fıstık
HAMURU İÇİN:
•2 su b. un
•1 çimdik tuz
•Su
ŞERBETİ İÇİN:
•4 su b. toz şeker
•3 su b. su
•1 dilim limon
HAZIRLANIŞI : Hamuru için karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Üzerine 1 çimdik tuz,su ilave ederek bir hamur elde edin.Hamuru çok ince olarak baklava hamuru şeklinde oklava ile açın.Tel kadayıfı kesin.Karıştırma kabına tel kadayıfları alın.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın.Açtığınız hamurlara tel kadayıfları peylaştırın.Üzerine ceviz ve yeşil fıstık ilave edin.Hamurların uçlarından başlayarak sarın.Hamuru dilimleyin. Dilimlediğiniz hamurları fırın kabına yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye toz şeker,su ve bir dilim limon ilave ederek bir şerbet elde edin.Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün. afiyet olsun
Kaynak:Oktay usta
•350 gr. tel kadayıf
•2 çorba k. tereyağı
•1 kase ceviz
•1 kase yeşil fıstık
HAMURU İÇİN:
•2 su b. un
•1 çimdik tuz
•Su
ŞERBETİ İÇİN:
•4 su b. toz şeker
•3 su b. su
•1 dilim limon
HAZIRLANIŞI : Hamuru için karıştırma kabına 2 su bardağı unu alın.Üzerine 1 çimdik tuz,su ilave ederek bir hamur elde edin.Hamuru çok ince olarak baklava hamuru şeklinde oklava ile açın.Tel kadayıfı kesin.Karıştırma kabına tel kadayıfları alın.Üzerine eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırın.Açtığınız hamurlara tel kadayıfları peylaştırın.Üzerine ceviz ve yeşil fıstık ilave edin.Hamurların uçlarından başlayarak sarın.Hamuru dilimleyin. Dilimlediğiniz hamurları fırın kabına yerleştirin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.Şerbeti için tencereye toz şeker,su ve bir dilim limon ilave ederek bir şerbet elde edin.Fırından çıkan tatlının üzerine şerbeti dökün. afiyet olsun
Kaynak:Oktay usta
0 Responses to "Yufkalı Kadayıf Tatlısı"
Yorum Gönder