Bu gün Sevgili arkadaşım Nüket'in sofrasına konuk olduk. Fazla söze gerek yok, Nüket hazırladıklarıyla, uzun süre damağımızda unutulmayacak lezetler bıraktı. Menüyü balık ve deniz ürünleri ağırlıkta hazırlamıştı. Bende bu lezzetleri sizler için fotoğrafladım. Bakalım sizler de beğenecekmisiniz?
BALIK ÇORBASI
Malzemeler;*2 adet levrek,
*300-400 gr karides,
*3 adet kereviz sapı,
*1 adet büyük soğan,
*1 çorba kaşığı top halinde (çekilmemiş)karabiber,
*2 adet defne yaprağı,
*1/2 limon suyu,
*2-3 çorba kaşığı un,
*1 çorba kaşığı tereyağı,
*200 gr krema,
*1 avuç kadar ince doğranmış dereotu.
Hazırlanışı;1.Levrekleri,tuz, kereviz sapı, soğan, defne yaprağı, limon suyu ve karabiberle beraber yaklaşık 2 lt suyun içinde 10-15 dakika kadar haşlayın.
2.Haşlama suyunu sügeçten geçirerek iyice süzün ve balıkları bir kenara ayırarak kılçıklarını ayırın ve bekletin.
3.Unu, tereyağında çok az kavurun. Süzdüğünüz haşlama suyu ile karıştırıp, içine karidesleride atarak, karidesleri pişirin.
4.Karidesler piştikten sonra ayıkladığınız balıklarıda karışıma atın ve su hafif hafif kaynarken içine kremayı dökün ve altını kapatarak, karıştırın.
5.Servisten hemen önce dereotunu da karıştırıp, servis yapın.
LEVREK BUĞULAMA
Malzemeler;
*4 adet levrek ( fleto olarak hazırlanmış)
*1 adet soğan,
*300 gr mantar,
*4 adet domates,
*2 adet defne yaprağı,
*2 çorba kaşığı tereyağı,
*tuz, karabiber.
Hazırlanışı;
1.Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. İçine defne yaprağı ve mantarlarda ilave edilerek kavrulmaya devema edilir.
2.Domateslerin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır ve mantaralara ilave edilerek domateslerde kavrulur.
3.Balıklar fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra, domatesli ve mantarlı sos, balıkların üstüne yayılır.
4.tepsinin üstünü yağlı kağıt ile kapattıktan sonra sıcak fırında 20 dakika kadar pişrin. Afiyet Olsun.
Fotoğraftakilerin tariflerini teker teker yayınlayacağım.
0 Responses to "BİR BALIK MASALI"
Yorum Gönder