Son günlerde bu tarz kurabiyelere kafayı takmış durumdayım. Üstelik keklerden sonra yoğun çikolatalı kurabiyeleride yoğurt ama özellikle süzme yoğurt ile birlikte yemeye başladım. Çok enteresan değilmi? Galiba damak zevki dediğimiz şey, yemeye alıştığımız tarzın bir diğer tarifi. Neyse, yoğun ama çok yoğun çikolata ve kakaolu tatları sevenlere tavsiye ediyorum bu kurabiyeleri.Tarifi yabancı bir siteden almıştım ancak nereden aldığımı not düşmemişim o nedenle sizi orjinal tarife yönlendiremiyorum. Kusura bakmayın.İşte tarifimiz.
Malzemeler;
*125 gr oda sıcaklığında tereyağı.
*1 su bardağı kahverengi şeker.( Evde kahverengi şeker olmadığından beyaz kullandım)
*3 çorba kaşığı toz şeker.
*4 çorba kaşığı kakao
*1 yumurta,
*1 + 3/4 su bardağı un
*1 paket kabartma tozu
*1/2 çay kaşığı tuz,
*1 su bardağı iri parçalara bölünmüş çikolata.
Hazırlanışı;
1.Önce tereyağı ve şekeri mikserde şeker eriyinceye kadar çırpın. ( Ben bu süreyi kısa tuttuğum için şekerler tam erimemişti ve yerken kıtır kıtır ağıza geliyordu:( )
2.Sonra diğer malzemeleride ekleyerek çırpın.
3. Oldukça yumuşak bir hamur oluyor, telaşlanıp un eklemeyin.( Dikkat;yumuşak oluyor derken yinede ele yapışmıyor)
4.fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve varsa dondorma kaşığı ile yoksa normal kaşıkla hamurdan parçalar alarak yağlı kağıda koyun.
5. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin. İyice soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.
0 Responses to "YOĞUN ÇİKOLATALI KURABİYE"
Yorum Gönder