Yaz Kebabı

Author: LUGAS // Category:


2 hafta önce annemler bize geldiğinde lezzet dergisinde gördüğüm bu yemeği denemiştim. Gerçi annem gelirken ben yorulmayayım diye yemek yapıp getirmişti. Olsun deyip birlikte bu yemeği de yaptık.

Malzemeler:
  • 400 gr. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • bayat ekmek içi
  • 3 adet kabak
  • 3 adet patlıcan ( kabaklarla genişlikleri aynı olursa daha iyi)
  • 5 adet domates
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • tuz, karabiber, kekik, kırmızıbiber
Hazırlanışı :

Kıyma, yumurta, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarımsak, zeytinyağı, bayat ekmek içi ve kendi damak zevkinize göre baharatları ilave edip köfte harcını iyice yoğurun. Vaktiniz varsa harcı 1-2 saat dinlendirin. Patlıcanları alacalı soyup 1 parmak kalınlığında halka halka doğrayın. Tuzlu suda acısının çıkması için bekletin. Kabakların kabuklarını kazıyın. Onları da patlıcanlarla eşit kalınlıkta doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup halka halka doğrayın. Köfte harcından sebzelerin genişliğinde köfteler yapın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın. Kare bir borcamı zeytinyağı ile sağlayın. Sonra hazırladığınız malzemeleri sıra ile tepsiye yerleştiriniz. ( kabak, köfte, patlıcan, domates, kabak, ...) Malzemeler büyüklüklerinden dolayı az yada fazla gelebilir. Ben kendi kullandığım ölçüleri verdim. Tüp tepsiye malzemeleri dizdikten sonra salçayı bir kasede su ile açın. Tuz ilave edip tepsinin her tarafına eşit olarak dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatıp 200 derecede 1 saat pişirin.
Afiyet olsun....

0 Responses to "Yaz Kebabı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...