Annem hep nohut,fasulye ve aşurelik buğday ile yapar yaz çorbasını. Ben de farklı ne ile yapılabilir diye araştırırken Sofra Dergisi'nde yeşil mercimek ile yapılmış bir tarif buldum. Dün akşam da hemen tarifi denedim. Ben yarı ölçülerle yaptım ve 2 su bardağı yoğurt kullandım.
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı haşlanmış aşurelik buğday
- 5 su bardağı yoğurt
- 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- Tuz, karabiber,nane,kekik,kırmızı pulbiber
Haşladığınız mercimek ve buğdayı derin bir kaba alın. İçerisine zeytinyağını ekleyin. Yoğurdu kendi damak zevkinize göre 4 veya 5 bardak kadar ekleyin, iyice karıştırın. Baharatları da ilave edin,karıştırın. ( ben kekik koymadım) Çorbaya 1-1,5 bardak kadar soğuk su (ya da istediğiniz miktarda) ekleyerek kıvamını ayarlayın.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Yaz Çorbası"
Yorum Gönder