MALZEMELER:
- 500 gr Kestane
- 8 Yemek kaşığı pudra şekeri
- Çok az vanilya
- 150 gr sütlü çikolata(isteğe bağlı bitter çikolatada kullanılabilir)
- 50 gr Margarin
- Antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
- Kestaneleri yıkayıp bol suda haşlıyoruz.Haşlanan kestanelerin kabuklarını soyuyoruz.
- Soyduğumuz kestaneleri bir tencereye koyup üzerini bir iki parmak geçecek kadar su koyup orta hararetli ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra kaşıkla veye süzgeçten geçirerek püre haline getiriyoruz.İçine pudra şekerini ve vanilyayı koyup karıştırıyoruz.
- Soğuması için kenara alıyoruz.Bir tavada yağımızı eritiyoruz yağı eritirken kısık ateşte eritelim yağın yanmaması için.Eriyen yağa küçük kırdığımız çikolataları ekleyip birlikte eritelim.
- Püre'den küçük parçalar alıp elimizde yuvarlayalım daha sonra önce çikolataya sonra antep fıstığına batıralım servis tabağına alalım.
- Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapalım.
NOT:İsterseniz kestanelerin etrafını komple çizip kızğın yağda 3-4 dk kızartıp kıçarıncada hemen soğuk suya koyarsanız kabuklarının daha çabuk soyulduğunu göreceksiniz.Ayrıca bu şekilde hazırladığımız püremizi pastalarımızdada kullanabiliriz.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "KESTANE ŞEKERİ"
Yorum Gönder