Yayla Çorbası

Author: LUGAS // Category:


En sevdiğimiz çorbalardan biri de bu eşimle benim. Aslında buzlukta haşlanmış nohut ve yarma(buğday) vardı. Yine toyga çorbası mı yapsam dedim ama eşim bu sefer de yayla çorbası yap diyince başladım çorbamı yapmaya. Tarifi "Gönül Candaş'ın Mutfağından" isimli kitaptan aldım. Zaten ilk yemeklerimi hep bu kitaptan öğrendim :).

Malzemeler:

  • 1/2 çay bardağı pirinç yıkanmış. (miktarı artırabilirsiniz)
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:

İlk önce pirinçleri 7-7,5 su bardağı su ile haşlayın. Pirinçler haşlanırken yoğurdu, 0,5-1 su bardağı suyu, unu ve yumurtayı pürüzsüz bir karışım olacak şekilde iyice karıştırın. Pirinçler haşlandıktan sonra haşlama suyundan 1-2 kepçe kadar yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Daha sonra yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin. Fakat bir taraftan eklerken diğer taraftan hızlı bir şekilde çırpıcıyla karıştırmak gerekiyor. Ara sıra karıştırarak kaynatın. Bu sırada bir tavada zeytinyağında nane ve pulbiberi kızdırın. Kaynayan çorbaya dökün. Biraz daha beklettikten sonra ocağı kapatın.

Afiyet olsun..

0 Responses to "Yayla Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...