Vişneli Yeni Yıl Pastası

Author: LUGAS // Category:


Bugün Hatice ile anlaştık ve işyerine sürpriz pasta yapıp götürmeye karar verdik. İlk önce pasta ve tuzlu bir şey yapalım dedik vazgeçtik. Pasta ve kurabiye yapalım dedik ondan da vazgeçtik sonunda iki tane pasta yapmaya karar verdik :). Hatice narlı pastada karar kıldı ben de tiramisu yapacaktım. Fakat sitemize de 2005'in son günlerinde bir pasta tarifi eklemek istediğimizden bu pastayı yapmaya karar verdim. Aslında pastayı yapmadan önce arasına vişne koymak aklımda yoktu son anda vişne de katmaya karar verdim. Umarım tadı güzel olmuştur. Malum ben de yarın tadabileceğim.
Bu pasta ile 2005 yılına veda ediyoruz. Yeni yılınızın sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini dileriz.

Malzemeler:

  • 1 adet 2 katlı sade pastaban
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • damla çikolata
  • vişne
  • hindistan cevizi, toz antep fıstığı
Yapılışı:

Kreması için süt, kakao, şeker, un, yumurta ve tereyağını tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ateşi kapatıp rondodan geçirin. Krema soğurken kekin iç yüzeylerini portakal suyu ile ıslatın. Alt taraftaki kekin üzerine kremanın yarısını boşaltın ve üzerini düzleştirin. Kremanın üzerine vişne taneleri dizin. Aralara damla çikolata serpiştirin. Diğer keki üzerine kapatın. Kalan krema ile her yerini kaplayın. Kenarlarını spatula yardımı ile toz antep fıstığı ile kaplayın. Üzerine ise hindistan cevizi ile 2006 yazın ya da dilediğiniz gibi süsleyin. Dolapta iyice soğuttuktan sonra dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Vişneli Yeni Yıl Pastası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...