Yiğenim Eren' nin 1.ci doğum günü şerefine pazar günümü mutfakta geçirdim. Sevgili teyzesi onun için (o hariç tüm aile fertleri yedi) neler yaptı neler. Ama itiraf edeyim çok yoruldum :)
Neler yaptığıma gelince, ilk olarak bir gece evvelden mahlepli çubukları hazırladım, geceden yaptım ki dinlensin diye. Mahlepli çubuğa bazıları tuzlu kurabiye de diyor ama ben tuzu az, mahlebi bol tutanlardanım. Çünkü bütün özelliğin ''MAHLEP'' de olduğunu düşünüyorum. İşte tarifi...
Malzemeler:
Neler yaptığıma gelince, ilk olarak bir gece evvelden mahlepli çubukları hazırladım, geceden yaptım ki dinlensin diye. Mahlepli çubuğa bazıları tuzlu kurabiye de diyor ama ben tuzu az, mahlebi bol tutanlardanım. Çünkü bütün özelliğin ''MAHLEP'' de olduğunu düşünüyorum. İşte tarifi...
Malzemeler:
- margarin (125 gr)
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerlerine için)
- 1 paket kabatma tozu
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 4 çorba kaşığı yoğurt
- bir tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- un
- susam
Yapılışı:
- Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, unun azar azar ilave edilmesi.
- Hamurdan parçalar koparıp elinizle düzleyin yuvarlak, örgü yada çubuk şekli vererek şekillendirin.Şekil verilen parçalar yağlanmış tepsiye dizilip üzerlerine yumurta akını ve susamı sürülür.
- önceden ısıtılmış 170C fırında pişirilir. ***çok hafif üzerleri pembeleşmeli.
0 Responses to "Mahlepli Çubuklar"
Yorum Gönder