Aslında tarifin adı Tijen hanımın kitabında vişneli tart olarak geçiyordu ama bence kek oldu. Kek gibi akışkan bir hamur oldu fazladan un eklememe rağmen. Vişneli tartı çok severim ben. Ankara'da Beğendik, Canerler gibi yerlerde satılan üzerine kafes şekli verilmiş olan tartlardan bir türlü yapamadım ama hala umudum var :). Şekil olarak sevgili Hatice incirli ve elmalı tartlar'da tam istediğim şekli vermişti ama vişneli değildi :). Dün akşam, Hatice'nin önceden bana almış olduğu tart kalıplarını kullandım ama kalıplardan çıkarmakta zorlanmadık desem yalan olur. Size tavsiyem kelepçeli bir kalıpta yapıp dilim dilim keserek servis yapmanız. Şunu söylemeliyim ki eşim tadına bayıldı tabi ki bende. Biraz önce hatice'de baktı tadına, o da çok beğendi :).
Malzemeler:
- yarım kilo çekirdeği çıkartılmış vişne
- 1/4 su bardağı mısır nişastası
- 2 yumurta
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı karbonat
- 100 gr tereyağı (ben yarım bardaktan daha az zeytinyağı kullandım)
- yarım limonun suyu
- 3/4 su bardağı tam un (ben 1,5 bardak tam un kullandım)
- 1 tutam tuz
- 4 çorba kaşığı süt
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.Daha sonra yağ, limon suyu ve sütü katıp karıştırın. Karışıma nişasta, un, tuz, karbonatı ekleyin yağlanmış kalıba dökün. Üzerine vişneleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 20-25 dk pişirdikten sonra soğutup servis yapın. Biz soğumasını bekleyemedik :).
Afiyet olsun...
0 Responses to "Vişneli Kek"
Yorum Gönder