Sofra dergisi, abone olanlara 3'lü kitap seti hediye edince, duramadım tabi. Bu tarif de o kitaplardan.. Eşimin ablası ile Aysel hanım'ın ellerinden çıktı.
Malzemeler:
- 1 kg yufka
- 4 adet orta boy soğan
- 1o çorba kaşığı tereyağı (zeytinyağı ile karıştırarak yaptılar)
- 300 gr iri kıyılmış ceviz içi
- 2 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1,5 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Tavada yağı eritin ve soğanları ekleyerek, ağır ateşte kavurun. Cevizi ekleyerek 5dk çevirin ve ateşten alın. Derin bir kap içerisinde süt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın. Tepsiye ilk yufkayı yayın. Soğanlı malzemeyi de yufkaya dağıtın. Kalan yufkaları fırın tepsisi büyüklüğünde kesip üst üste dizerken, her katın arasına önce sütlü sonra cevizli malzemeyi yayın. Son yufkayı koymadan önce, tepsinin kenarların taşn yufkayı içe doğru kıvırın. Son yufkayı da koyarak, üzerini kalan sıvıyağ ile yağlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirin. Ilınınca, dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun..
0 Responses to "Valide Sultan Böreği"
Yorum Gönder