Haftasonu denediğim diğer bir tarif de bu kurabiyeler... Sıvıyağ ile ilk tuzlu kurabiye denemem. Tatlılarda olduğu gibi bunların da margarinle yapılanlardan farkı olmadı.
Malzemeler:
- 2 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta
- 1/2 çay bardağı sirke
- 1,5-2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
- Üzeri için susam
Yumurtalardan birisinin sarısını ayırın. Susam dışındaki diğer malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur elde edin.( Hamur sirke kokuyor ama pişdiğinde koku kalmıyor) Hamuru merdane ile 3-4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıpları ile kesin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. ( Fazla seyrek yerleştirmenize gerek yok) Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısınmış 175 derecede üstleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Tuzlu Kurabiye"
Yorum Gönder