TOMBİK LAHANA DOLMASI

Author: LUGAS // Category:





Lahana sarmasını çok severim ama nedense yaprak gibi kolay olmuyor benim için bende bir dergide gördüğüm sarma şeklini sizlerle paylaşmak istiyorum.Artık çok çabuk lahana dolması yapıyorum:))) Sizlerde denemelisiniz geçekten hem çabuk hemde sunumuylada şık bir yemek oluyor.Yukarıda tek tek aşamalarını anlatmaya çalıştım umarım anlatabilmişimdir.Gelelim tarifine....
MALZEMELER:
- 1 Orta boy lahana
- 1,5 Su bardağı pirinç
- 250-300 gr kıyma
- 1 Tane kurusoğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 Çay bardağı sıvıyağ
- 1 Yemek kaşığı domates salçası

HAZIRLANIŞI:
- Lahanaları haşlayıp beklemeye alıyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp karıştırma kabına alıyoruz.İçine kıymayı,ince doğranmış soğanı,maydanozu,dereotunu,tuzunu ,karabiberini ve yağını koyup iyice karıştırıyoruz.
- Yukarıda resimde görüldüğü ğibi lahanaları bir çorba kepçesi yardımı ile dolduruyoruz.
- Tencereye yerleştiriyoruz.Bir kaşık salçayı suyla açıyoruz sos halinde dolmaların üzerine döküyoruz.2,5 su bardağı su yeterli oluyor ama pirincine göre değişebilir sürekli kullandığınız bir markaysa ne kadar su kaldırdığını bilebilirsiniz.
- Orta hararetli ateşte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "TOMBİK LAHANA DOLMASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...