Tiramisu

Author: LUGAS // Category:
tiramisu

Blogumuzu yaratmadan önce Portakal Ağacı'ndan tiramisu tarifini denemiştim. Çok da güzel olmuştu. Bu sefer kedi dili kullanarak krema malzemesini azaltarak yaptım tiramisumu. Bu gün gelecek misafirler tadına bakmadan, akşam 1 saat buzdolabında soğuttuktan sonra 1 dilim yedik eşimle. Biz beğendik, herhalde siz de beğenirsiniz.

Malzemeler:

  • 200 gr kedi dili
  • 1 paket labne peyniri (Pınar labne kullandım ben)
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 litre + 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı + 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi (evde kalmamış nesquick kullandım)
Hazırlanışı:

Kedi dillerini kare borcama dizin. Sıcak suya 1 yemek kaşığı sütü, nescafeyi ve şekeri ekleyip karıştırın. Karışımı kedi dillerinin üzerine dökün. Krema için bir tencereye yarım litre sütü, yumurtayı, 1,5 çay bardağı şekeri, unu ekleyin. Blenderdan geçirin. Ocakta muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatıp 1 paket labne peynirini ve vanilyayı ekleyip blenderdan geçirin. 2-3 dk soğuduktan sonra kedi dillerinin üzerine yarısını dökün. Üzerine bir sıra daha kedi dili yerleştirin. Kalan kremayı da en üste dökün. Küçük bir eleğe kakao ve kahveyi koyun ve eleyerek tiramisunun üzerini kaplayın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

0 Responses to "Tiramisu"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...