MALZEMELER:
- 1 Paket kedi dili bisküvi
Islatmak için:
- 1 Çorba kaşığı nescafe
- 1 Çorba kaşığı süt
- 1/2 u bardağı sıcak su
- 1 Çorba kaşığı şeker
Kreması için:
- 500 gr süt
- 2 Yumurta sarısı
- 1,5 Çay bardağı şeker
- 1 Paket labne peyniri
- 1 Paket vanilya
Üzeri için:
- Kakao
HAZIRLANIŞI:
- Islatmak için nescafe,süt,şeker ve sıcak suyu karıştırın.Kedi dillerini bir kat tepsiye dizin üzerine kaşık ile karışımdan ekleyerek ıslatın.
- Tencereye sütü,şekeri,yumurta sarısını ve unu ekleyip karıştırın.Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Daha sonra labne peyniri ve vanilyasını ekleyip bir iki taşım daha karıştırıp ocaktan alın.10-15 dakıka mikserle çırpın ve ıslattığınız kedi dillerinin üzerine yarısını dökün diğer kalan kedi dillerinide ıslatıp ikinci katı yapın ve kalan kremayı üstüne dökün.Son olarak istediğiniz miktarda kakao'yu üzerine eleyerek serpin ve enaz 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
- 1 Paket kedi dili bisküvi
Islatmak için:
- 1 Çorba kaşığı nescafe
- 1 Çorba kaşığı süt
- 1/2 u bardağı sıcak su
- 1 Çorba kaşığı şeker
Kreması için:
- 500 gr süt
- 2 Yumurta sarısı
- 1,5 Çay bardağı şeker
- 1 Paket labne peyniri
- 1 Paket vanilya
Üzeri için:
- Kakao
HAZIRLANIŞI:
- Islatmak için nescafe,süt,şeker ve sıcak suyu karıştırın.Kedi dillerini bir kat tepsiye dizin üzerine kaşık ile karışımdan ekleyerek ıslatın.
- Tencereye sütü,şekeri,yumurta sarısını ve unu ekleyip karıştırın.Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Daha sonra labne peyniri ve vanilyasını ekleyip bir iki taşım daha karıştırıp ocaktan alın.10-15 dakıka mikserle çırpın ve ıslattığınız kedi dillerinin üzerine yarısını dökün diğer kalan kedi dillerinide ıslatıp ikinci katı yapın ve kalan kremayı üstüne dökün.Son olarak istediğiniz miktarda kakao'yu üzerine eleyerek serpin ve enaz 3-4 saat buzdolabında soğuduktan sonra soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "TİRAMİSU"
Yorum Gönder