TERBİYELİ KEREVİZ

Author: LUGAS // Category:


MALZEMELER:
- 1 kg kereviz
- 3 Adet orta boy patates
- 1 Adet kuru soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 Tane etsuyu bulyon(isteğe bağlı)
- Tuz
TERBİYESİ İÇİN:
- 1 Tane limon
- 1 Yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI:
- Kerevizleri ayıklıyoruz.Küçük parçalar halinde doğruyoruz.Limonlu suyun içine koyuyoruz.Kararmamaları için limonlu suda bekletirsek renkleri daha beyaz oluyor.
- Patatesleride soyup aynı şekilde doğruyoruz.
- Tencereye yağımızı ve yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip hafif kavuruyoruz.
- Patatesleri ve kerevizleri ekliyoruz.Bir iki karıştırıp bir su bardağı suyunu ekleyip tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatıp pişiriyoruz.
- Pişen yemeğimize son olarak terbiyesini ekleyip karıştırıyoruz. Ocaktan alıyoruz.
- İsteğe bağlı olarak kerevizin yeşil yapraklarındanda ekleyebilirsiniz.
TERBİYESİ:
Bir yumurtanın sarısıyla ile limonun suyunu iyice çırpıyoruz.Yemeğimizin suyundan azar azar
ilave ederek ılık hale getiriyoruz(kesilmemesi için)sonra yemeğe ekliyoruz.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "TERBİYELİ KEREVİZ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...