tavuklu çıtır pay

Author: LUGAS // Category: ,

1,5 su bardağı un
125 gr katı yağ
1-2 yemek kaşığı su
içi:
200 gr dilimlenmiş mantar
8 küçük kebaplık soğan
1 kırmızı biber şerit halinde kesilmiş
1 yeşil biber şerit halinde kesilmiş
Sıvı yağ
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı krema
300 gr ızgara yada kızarmış ve küçük parçalara kesilmiş tavuk eti
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1 yumurta sarısı

Un, katı yağ ve suyu karıştır. 30 dakika buzdolabında beklet. Mantar, doğranmış soğan ve biberleri yağda çevir. Üzerine 2 yemek kaşığı unu serp ve kremayı ekle. Sebzeler sotelendikten sonra tavuk etini içine kat ve tuz, biber ekle. 5 dakika kaynat. Eğer gerekirse biraz su katılabilir. Tavuklu karışımı bir fırın kabına (yaklaşik 23 cm çapında) boşalt. Hamuru aç ve karışımın üzerine kapak şeklinde yerleştir. Kenarlarını bastırarak yerleştir. Çatalla delikler aç. Yumurta sarısını sürerek 225 Cº de hamur renk alana kadar kızart.

0 Responses to "tavuklu çıtır pay"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...