Haftasonu annemler için yaptığım tatlı. Kardeşim askerden yeni geldi; cumartesi günü de bizde yemekteydiler. Klasik şekerpare şekli yerine pastanelerde satılan diğer şekli ile yapmayı seviyorum ben bu tatlıyı. İlk kez margarinsiz denedim ve hiç farkı olmadı . Sadece sayı olarak daha az oldu. Çünkü şerbeti önceden tam geliyordu; bu kez biraz arttı (1 su bardağı kadar)
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 2/3 su bardağı sıvıyağ
- 2/3 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı ince dövülmüş fındık
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Şerbet İçin:
5 su bardağı şeker
6 su bardağı su
¼limon suyu
Üzeri için: toz antep fıstığı
Hazırlanışı:Hamur için olan malzemeleri 1 yumurta sarısını ayırarak yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın daha sonra yassı mekik şeklini verip çok az yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla her tatlının üzerini boydan boya çizin. Önceden ısınmış 190 derecede pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkardığınız tatlıları ( 2 tepsi oluyor) bir tepside toplayın . Hem tatlılar hem de şerbet sıcakken şerbeti üzerlerine dökün. Diğer tepsiyi üzerine kapatıp tatlıların şerbeti çekmesini bekleyin.
Afiyet olsun...
0 Responses to "Şekerpare"
Yorum Gönder