TAVUKLU BEZELYE

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 2 tane tavuk kalça eti
- 500 gr bezelye
- 1 tane patates
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ,tuz
HAZIRLANIŞI:
- Tencereye sıvıyağı koyunuz.İçine yemeklik küp şeklinde doğranmış soğanı ilave edip biraz kavurunuz.Daha sonra kuşbaşı şelinde doğranmış tavuk etlerini ilave edip kavurunuz.Salçayı koyup karıştırınız.Doğranmış patates ve havuçları ilave edip son olarak üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
NOT:İsterseniz bir tane tavuk bulyon atabilirsiniz.Bulyon kullanırsanız tuz kullanmayınız.Bulyon tuzlu olduğu için fazla tuzlu olabilir.Birde ben kalça eti tercih ettim daha lezzetli oduğunu düşünüyorum.Tercihe göre değişebilir.
AFİYET OLSUN

0 Responses to "TAVUKLU BEZELYE"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...