MALZEMELER:
- 1 tane tavuk veya göğüs eti
- 2 tane yumurta
- 2 bardak galeta tozu ya da unu
- 2 bardak sıvıyağ( kızartma yağı)
- 2 kaşık yağ (margarin)
- 2 kaşık un
- 1 fiske hindistan cevizi kabuğu rendesi veya muskat rendesi
- 2 bardak tavuk suyu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
* Gögüs etini söğüş olarak pişiriniz.
* Bezelye büyüklüğünde doğrayınız.
* Tuz, karabiber serpip bir yere bırakınız.
* 2 kaşık yağı ve 2 kaşık unu bir tencerede pembeleşmeden kavurunuz.
* İçersine 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
* Sonra içersine hazırlanmış tavuk etini, tuzu, karabiberi (arzu ettiğiniz takdirde ve varsa biraz dil fümeve jambon) koyunuz.
* Ateş üzerinde bir iki defa karıştırıp alınız.
* Soğutmaya bırakınız.
* Soğuyan karışımdan bir yumurta kadar parçalar alıp oval şekil veriniz.
* Galeta tozu ve un serpilmiş tepsiye koyunuz.
* Üzerine de galeta tozu yada un serpiniz.
* Yumurtaları bir kaba kırıp çatalla karıştırarak akı ve sarıyı iyice karıştırınız.
* Tepsiden köfteleri birer birer alıp yumurtaya batırınız. Arzu ederseniz tekrar galeta tozuna batırıp düzeltip kızdırılmış sıvıyağa atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
* Kızaran köfteleri kağıt yayılmış bir kaba çıkarınız.
* Servis tabağına dizip üzerini maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
NOT : Ben sadece göğüs etini kullandım.Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yerde kullanınız. Yumurtaya bulamadan da kızartabilirsiniz.0 zaman bolca ya unlayın ya da galeta ununa batırıp yağa koyunuz. Bu daha hafif olur.
AFİYET OLSUN
- 1 tane tavuk veya göğüs eti
- 2 tane yumurta
- 2 bardak galeta tozu ya da unu
- 2 bardak sıvıyağ( kızartma yağı)
- 2 kaşık yağ (margarin)
- 2 kaşık un
- 1 fiske hindistan cevizi kabuğu rendesi veya muskat rendesi
- 2 bardak tavuk suyu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
* Gögüs etini söğüş olarak pişiriniz.
* Bezelye büyüklüğünde doğrayınız.
* Tuz, karabiber serpip bir yere bırakınız.
* 2 kaşık yağı ve 2 kaşık unu bir tencerede pembeleşmeden kavurunuz.
* İçersine 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilave edip boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
* Sonra içersine hazırlanmış tavuk etini, tuzu, karabiberi (arzu ettiğiniz takdirde ve varsa biraz dil fümeve jambon) koyunuz.
* Ateş üzerinde bir iki defa karıştırıp alınız.
* Soğutmaya bırakınız.
* Soğuyan karışımdan bir yumurta kadar parçalar alıp oval şekil veriniz.
* Galeta tozu ve un serpilmiş tepsiye koyunuz.
* Üzerine de galeta tozu yada un serpiniz.
* Yumurtaları bir kaba kırıp çatalla karıştırarak akı ve sarıyı iyice karıştırınız.
* Tepsiden köfteleri birer birer alıp yumurtaya batırınız. Arzu ederseniz tekrar galeta tozuna batırıp düzeltip kızdırılmış sıvıyağa atıp her tarafını pembe renkte kızartınız.
* Kızaran köfteleri kağıt yayılmış bir kaba çıkarınız.
* Servis tabağına dizip üzerini maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
NOT : Ben sadece göğüs etini kullandım.Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yerde kullanınız. Yumurtaya bulamadan da kızartabilirsiniz.0 zaman bolca ya unlayın ya da galeta ununa batırıp yağa koyunuz. Bu daha hafif olur.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "TAVUK KÖFTESİ"
Yorum Gönder