TAVUK KÖFTESİ

Author: LUGAS // Category:
MALZEMELER:
- 1 tane tavuk veya göğüs eti
- 2 tane yumurta
- 2 bardak galeta tozu ya da unu
- 2 bardak sıvıyağ( kızartma yağı)
- 2 kaşık yağ (margarin)
- 2 kaşık un
- 1 fiske hindistan cevizi kabuğu rendesi veya muskat rendesi
- 2 bardak tavuk suyu
- Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
* Gögüs etini söğüş olarak pişiriniz.
* Bezelye büyüklüğünde doğrayınız.
* Tuz, karabiber serpip bir yere bırakınız.
* 2 kaşık yağı ve 2 kaşık unu bir tencerede pembeleşmeden kavurunuz.
* İçersine 2 bardak tavuk suyunu azar azar ilave edip boza kıvamına gelinceye ka­dar pişiriniz.
* Sonra içersine hazırlanmış tavuk etini, tuzu, karabiberi (arzu ettiğiniz takdirde ve varsa biraz dil fümeve jambon) koyunuz.
* Ateş üzerinde bir iki defa karıştırıp alınız.
* Soğutmaya bırakınız.
* Soğuyan karışımdan bir yumurta kadar parçalar alıp oval şekil veriniz.
* Galeta tozu ve un serpilmiş tepsiye koyunuz.
* Üzerine de galeta tozu yada un serpiniz.
* Yumurtaları bir kaba kırıp çatalla karıştırarak akı ve sarıyı iyice karıştırınız.
* Tepsiden köfteleri birer birer alıp yumurtaya batırınız. Arzu ederseniz tekrar gale­ta tozuna batırıp düzeltip kızdırılmış sıvıyağa atıp her tarafını pembe renkte kızartı­nız.
* Kızaran köfteleri kağıt yayılmış bir kaba çıkarınız.
* Servis tabağına dizip üzerini maydanoz dallarıyla süsleyiniz.
NOT : Ben sadece göğüs etini kullandım.Tavuktan kalan but ve suyunu da istediğiniz yerde kullanınız. Yumurtaya bula­madan da kızartabilirsiniz.0 zaman bolca ya unlayın ya da galeta ununa batırıp yağa koyunuz. Bu daha hafif olur.

AFİYET OLSUN

0 Responses to "TAVUK KÖFTESİ"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...