MALZEMELER:
- 3 bardak beyaz un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 25 gram tereyağı, yumuşak
HAZIRLANIŞI:
-Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun. Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.
-Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmış olacak.
- Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.
- Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
- 3 bardak beyaz un
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak süt
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- 25 gram tereyağı, yumuşak
HAZIRLANIŞI:
-Unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Tereyağını karışıma ilave edip 1 dakika kadar yoğurun. Sütü ilave ederek hamurunuzu 10 dakika daha yoğurun. Hamurunuz yumuşak ve kolay şekil verilecek kıvamda olmalıdır.
-Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 1 saat oda sıcaklığında bekletin. Bu sürede hamurunuzun hacmi iki katına çıkmış olacak.
- Hazırladığınız hamuru mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak düzgün bir beze haline getirin. İyice unlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve 1 saat daha kabarması için bekletin.
- Mayalanan hamuru önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN
0 Responses to "Sütlü Ekmek"
Yorum Gönder