Köfte Malzemeleri;
400 gr.Kıyma
1 paket knor köfte harcı (Baharat çeşitleri oldugundan köfteler daha lezzetli olur.Arzu edilirse konmayabilir,diğer baharatlarlardan destek alınabilir)
1 çay bardağı su
1 adet rendelenmiş soğan
3 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 yemek kaşığı bulgur
4 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı un
Diğer Malzemeler;
1 adet soğan
2 adet patates
Tepsiye serpilcek kadar un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı,tuz,çok az karabiber
Hazırlanışı;
Köfte malzemeleri iyice yoğurulur.Ve fındık büyüklüğünde yuvarlanır.Köfte topları Tepsiye serpilmiş una bulanır.Orta boy bir tencere alınır.Zeytinyağında birazda ayçiçek yağı karıştırılarak yemeklik doğranmış soğan kavrulur.Ardından domates salçası ve biber salçası ilave edilir.Kavrulur.Daha sonra doğranmış küp patatesler ilave edilir.Üzerine 1.5 litre kadar kaynamış su ilave edilir.Ve Köftelerimiz kaynayan sulu yemeğe katılır.Ve orta ateşte biraz piştikten sonra kısık ateşte pişmeye devam edilir.Ardından arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.Sıcak servis edilir.Afiyet Olsun..
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Zeytinyağı,tuz,çok az karabiber
Hazırlanışı;
Köfte malzemeleri iyice yoğurulur.Ve fındık büyüklüğünde yuvarlanır.Köfte topları Tepsiye serpilmiş una bulanır.Orta boy bir tencere alınır.Zeytinyağında birazda ayçiçek yağı karıştırılarak yemeklik doğranmış soğan kavrulur.Ardından domates salçası ve biber salçası ilave edilir.Kavrulur.Daha sonra doğranmış küp patatesler ilave edilir.Üzerine 1.5 litre kadar kaynamış su ilave edilir.Ve Köftelerimiz kaynayan sulu yemeğe katılır.Ve orta ateşte biraz piştikten sonra kısık ateşte pişmeye devam edilir.Ardından arzu edildiği kadar tuz ve karabiber ilave edilir.Sıcak servis edilir.Afiyet Olsun..
0 Responses to "Sulu Köfte"
Yorum Gönder